Wat als je €1.000,- investeerde in aandelen Netflix een jaar geleden?

Het is altijd leuk om terug te blikken op koersen van succesvolle bedrijven, want stel dat jij €1.000,- had geïnvesteerd in aandelen Netflix een jaar geleden? Hoeveel winst zou je nu hebben? Of zou je verlies hebben geleden?

In dit artikel over Netflix duik ik in op deze vragen en beantwoord ik nog enkele andere vragen over Netflix en beleggen.

Disclaimer: Ik ben geen professioneel financieel adviseur en accepteer dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door het navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Ik kan en mag geen persoonlijk financieel advies geven en geen enkele uitlating op deze site is als persoonlijk financieel advies bedoeld. Ook eventueel mailcontact is nooit als persoonlijk financieel advies bedoeld. Verder kunnen er in dit artikel affiliate links staan naar producten die gebruikt worden om aandelen te kopen. Bij het aanbrengen van nieuwe gebruikers ontvang ik een commissie.

Inhoudsopgave
Over Netflix
Geschiedenis van Netflix
Historische prijsgrafieken
Voor wie is beleggen in Netflix interessant?
Wat drijft de aandelenkoers van Netflix?
Waar kun je aandelen Netflix kopen?
Hoe kun je aandelen Netflix kopen?
Wat als je €1.000,- investeerde in aandelen Netflix een jaar geleden?
Conclusie: nu €1.000,- investeren in Netflix?

Eenvoudig online geld verdienen

Wist je dat je naast beleggen in aandelen, ook via internet eenvoudig geld kunt verdienen? Ik ben hierin gespecialiseerd en help anderen hiermee. Je noemt dit affiliate marketing. Lees er hier meer over.

Over Netflix

Wie kent Netflix nou niet? Volgens mij heeft iedereen wel een account of in elk geval logingegevens via vrienden/familie voor Netflix. Daarom hou ik de introductie over Netflix kort.

Netflix is een streamingdienst die abonnementen aanbiedt voor het streamen van films, series en documentaires zonder reclameblokken via het internet, met de mogelijkheid om te pauzeren en vooruit- en terug te spoelen. Netflix werd opgericht in 1997 en het hoofdkantoor bevindt zich in Los Gatos, Californië.

Momenteel werken er zo’n 8.000 mensen bij Netflix wereldwijd.

Geschiedenis van Netflix

Reed Hastings (CEO) kwam op het idee om het bedrijf te beginnen, nadat hij een boete van 40 dollar moest betalen na het te laat inleveren van de gehuurde film Apollo 13. Op 14 april 1998 is de website van Netflix online gegaan met 30 medewerkers en 925 te huren video’s. Vier jaar later kreeg het bedrijf een notering aan de technologiebeurs NASDAQ.

Aanvankelijk was het bedrijfsmodel van Netflix gebaseerd op het voor onbepaalde tijd verhuren van dvd’s die per post verstuurd werden in markante rode enveloppen. Zodra men de dvd terugstuurde zond Netflix de volgende dvd uit de lijst van gereserveerde films. Het aantal dvd’s dat iemand tegelijkertijd in bezit kon hebben hing af van het abonnementstype. Met de toenemende breedband-penetratie heeft Netflix de overstap naar streaming gemaakt. In januari 2019 trad het bedrijf ook toe tot de Motion Picture Association of America. Bron: Wikipedia

1-op-1 Affiliate Coaching
Heb jij liever directe 1-op-1 coaching?
Plan dan eens een gratis kennismakingsgesprek met mij in.
Mijn coaching is praktisch van aard zodat jij snel resultaat ziet!

Historische prijsgrafieken

Aandelen Netflix - historische prijsgrafiek
De totale historische beurskoers van Netflix vanaf beursgang in 2002

Zoals je in de grafiek hierboven kunt zien is de koers van Netflix bij beursgang van $1,21 op 24 mei 2002 naar $483,38 gegaan. Maar als je goed kijkt, zie je dat die stijging pas vanaf 2016/2017 echt is gaan stijgen. En met corona is die explosief omhoog gegaan, hoewel hij recent weer een dip heeft gehad.

Voor wie is beleggen in aandelen Netflix interessant?

Natuurlijk voor iedereen die gek is op het kijken van series, maar ook voor serieuze beleggers. Netflix is inmiddels zo’n groot wereldwijd bedrijf geworden. Ik verwacht dat ze in de toekomst hun bedrijfsactiviteiten iets meer gaan spreiden zodat als er een dip in nieuwe gebruikers komt, ze dit hiermee kunnen opvangen.

Van traditionele consument, tot daytraders en Tech investeerders

Ik denk dat Netflix voor een grote groep een erg interessant bedrijf is om aandelen van te bezitten. Maar ik zou niet al mijn geld in Netflix willen hebben. Toch denk ik dat ze nog een redelijke groei kunnen maken.

Normale beleggers

In de afgelopen 10 jaar is de consumptie van inhoud verschoven van TV kijken naar alles beschikbaar hebben op computers, smartphones en andere slimme apparaten. Netflix is ​​beschikbaar op al deze platforms en is marktleider als het gaat gebruikers toegang geven tot inhoud op verschillende apparaten. Dit doen ze ook heel goed. Voor normale beleggers is Netflix dan ook een interessant bedrijf.

Daytraders (Daghandelaren)

Rond de tijd dat de winstrapporten van Netflix verschijnen en telkens wanneer een belangrijke aan inhoud gerelateerde aankondiging wordt gedaan, kan het aandeel op korte termijn kansen bieden voor daghandelaren. Dit kan zowel omhoog als omlaag gaan, dus als je als daytrader dit enigszins kunt voorspellen, dan is Netflix is mooi aandeel.

Consumenten (filmliefhebbers)

Hoewel piraterij nog steeds een bedreiging vormt voor de entertainmentindustrie, maken strengere handhaving van illegale downloads over de hele wereld, in combinatie met de betaalbare prijzen van Netflix, het een populaire keuze. Hoewel sommige analisten constant voorspellen dat de aandelen zijn piekprijs nadert, denken degenen die de productie van inhoud nauwlettend volgen misschien anders, aangezien Netflix nu meer is dan een streamingdienst – het is een van ’s werelds toonaangevende productiehuizen.

Tech investeerders

Met een marktkapitalisatie van bijna $60 miljard, een groeiend gebruikersbestand en een indrukwekkende jaar-op-jaar groei, zou investeren in NFLX een goede optie kunnen zijn voor diegenen die op lange termijn in de technologiesector willen investeren.

Diversificatie bedrijfsactiviteiten

Dit zie je grote bedrijven vaak doen: meerdere activiteiten ontplooien. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Uber en UberEATS. Van taxibedrijf naar het bezorgen van maaltijden. Hadden ze dit niet gedaan, dan was de kans op faillissement groot geweest. Maar met de inkomsten uit het bezorgen van maaltijden, kunnen ze overeind blijven.

Ik denk dat Netflix ook die kant opgaat, je ziet ze nu al meer richting productiehuis verschuiven. Dus in die hoek zullen ze ongetwijfeld met nieuwe activiteiten gaan komen.

Download mijn gratis ebook

  • Hoe je in 5 stappen een winstgevende affiliate site bouwt
  • Hoe jij een goede niche (onderwerp) vindt
  • Met welke content jij het verschil maakt

Wat drijft de aandelenkoers van Netflix?

De prijs van Netflix wordt vooral bepaald door het aantal abonnees, de inkomsten maar ook steeds meer door het maken en verwerven van grote producties. Netflix is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige productiehuis waar Hollywood steeds meer van begint te merken.

Veel acteurs, maar ook regisseurs en scenario-schrijvers treden in dienst van Netflix. Dit soort nieuws zorgt telkens voor een stijging van de koers.

Waar kun je aandelen Netflix kopen?

De aandelen van Netflix worden in dollars verhandeld op de NASDAQ onder de afkorting: NFLX.

Hoe kun je aandelen Netflix kopen?

Heel simpel, hier zijn een aantal mogelijkheden voor: eToro, Plus500 en de DeGiro. Ik schrijf hier heel binnenkort uitgebreide reviews over. Maar als je je aanmeldt bij één van bovenstaande sites kun jij eenvoudig aandelen Netflix aanschaffen en beginnen met een leuke investering!

Wat als je €1.000,- investeerde in aandelen Netflix een jaar geleden?

Ja en dan eindelijk het antwoord op de vraag: wat als je een jaar geleden €1.000,- had geïnvesteerd in Netflix?

Zou je dan flinke winst hebben?

Pfff, nou en of! Het aandeel Netflix is in een jaar tijd van 310,83 naar 483,38 dollar gegaan. Zie grafiek hieronder.

Aandelen Netflix - periode 1 jaar
De aandelenkoers van Netflix vandaag 11 augustus 2020 ($ 438,38) en vorig jaar 12 augustus 2019 ($ 310,83)

Ok cool, maar wat had het je nou precies opgeleverd? Schrik niet:

Je €1.000,- was nu €1.555,- waard geweest! Dik 555 euro erbij dus!

Conclusie: nu €1.000,- investeren in aandelen Netflix?

Ik zou het niet doen.. er zijn namelijk naar mijn mening andere bedrijven te vinden die nog niet zo groot zijn als Netflix en dus de potentie hebben nog veel meer te groeien. Ofwel je investering meer waard te laten worden.

Maar mocht er ineens een flinke dip komen en je kunt ze laag inkopen: dan is het wel interessant. Het liefst zo rond de 300 dollar..

Gebruikte bronnen:

Plaats een reactie