Affiliate marketing

Affiliate marketing is wat mij betreft de beste manier om een passief inkomen te genereren. Het is zo simpel: je promoot de producten van anderen en voor elke verkoop krijg jij een vergoeding.

Het komt er dus op neer om veel (relevant) verkeer naar je website(s) te krijgen, door ijzersterke content te maken.

Door veel bezoekers via Google te krijgen, heb jij geen advertentiekosten voor je site en kun je er geld mee verdienen. Het mooie is dat je dan ook geen eigen product of dienst hoeft te hebben. Je verdient met doorgestuurde bezoekers die uiteindelijk iets kopen (geld per sale). Affiliate marketing is een vorm van passief inkomen. Door meerdere adverteerders te promoten, kun jij meer geld verdienen.

Affiliate netwerken

Adverteerders (bedrijven of webshops om te promoten) kun je vinden via affiliate netwerken. Hier zijn verscheidene affiliates en webshops aangesloten om de simpele reden: om met elkaar in contact te komen én voor de automatische betalingen. Want je kunt natuurlijk ook rechtstreekse deals proberen te maken met bedrijven, maar dit brengt een hoop administratieve rompslomp met zich mee. De affiliate netwerken nemen deze administratieve handelingen uithanden. Erg prettig! Het aanmelden bij een affiliate-programma is gratis.

Hoe werkt affiliate marketing?

Dit is hiervoor natuurlijk al uitgelegd, maar ik beschrijf het graag nog eens voor je: affiliate marketing is het doorsturen van relevante bezoekers naar een webshop. Indien de bezoeker iets koopt, ontvang jij hiervoor een vergoeding. Vaak is dit een percentage van de verkoopprijs (excl. btw) of een vast bedrag.

Per sale verdien je vaak een paar euro tot een paar honderd euro, afhankelijk van wat voor product je promoot. En ondanks dat dit snel kan aantikken, moet je natuurlijk wel werken voor je geld. Helemaal passief is het natuurlijk niet, want zeg nou zelf: niemand wordt slapend rijk toch?

Nou, bij affiliate marketing kun je wel slapend rijk worden: mits je er natuurlijk vooraf al goed werk in hebt gestoken. Als de site eenmaal draait, dan moet je hem zo nu en dan even updaten, maar dan blijft ie wel gaan.

Affiliate marketing gebruiken als bedrijf

Ook voor bedrijven is affiliate marketing uitermate interessant, want je weet precies wat je uitgeeft per sale. In tegenstelling tot het betalen aan advertenties via bijvoorbeeld Google Ads (voorheen Google Adwords). Daar betaal je namelijk per klik (cpc ofwel cost per click) en daarbij weet je natuurlijk nooit zeker of er een verkoop komt. Bij affiliate marketing betaal je pas een vergoeding als een van de doorgestuurde bezoekers ook daadwerkelijk iets koopt. Als adverteerder weet je dus van tevoren hoeveel je per order moet betalen. Een ideaal model!

Affiliate coaching

Aangezien ik hier zelf aardig in geslaagd ben, help ik nu ook anderen hiermee. Dit doe ik door middel van mijn cursus Affiliate marketing, maar ook via praktische 1-op-1 affiliate coaching.

Verder heb ik een (gratis) handboek affiliate marketing geschreven en heb ik een affiliate mastermind groep opgericht.

Tenslotte schrijf ik regelmatig blogs over affiliate marketing.


Affiliate coaching door Moosty

Affiliate Coaching

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Plan een GRATIS kennismakingsgesprek in en laat je door mij coachen.

  • Praktische opzet
  • Erg leuk & leerzaam
  • Flexibel (maatwerk) traject
  • Antwoord op al je vragen!
  • Optioneel: een schop onder je kont voor maximale performance!
  • Gratis kennismakingsgesprek

Alle links


Laatste blogs over Affiliate marketing


Affiliate marketing

In slechts 5 stappen een winstgevende affiliate site bouwen

Download mijn gratis ebook.

Veelgestelde vragen over affiliate marketing