Review Happy Investors Mindset – Succesvol Lange Termijn Beleggen

In dit artikel review ik de Happy Investors Mindset, hiermee leer je succesvol op de lange termijn beleggen. De Happy Investors Mindset is een platform van Jorik Vermeulen en biedt diverse cursussen en ondersteuning aan voor beginnend en de meer ervaren beleggers.

Wie is Jorik Vermeulen en waarom zou je zijn cursus(sen) moeten aanschaffen?

Inhoud van dit artikel

Wat is de Happy Investors Mindset?

De Happy Investors Mindset (HIM) is een initiatief van Jorik Vermeulen, hieronder meer over Jorik. Het is een platform voor mensen die financiële onafhankelijkheid nastreven door te beleggen. Want wist je dat je met beleggen financiële vrijheid en zelfs onafhankelijkheid kunt bereiken?

Met de HIM en de bijbehorende cursussen en community leer je hier alles over.

Jorik Vermeulen - eigenaar Happy Investors Mindset
Jorik Vermeulen – eigenaar Happy Investors Mindset

Wie is Jorik Vermeulen?

Jorik Vermeulen (Msc.) is een fanatieke ondernemer en belegger. Hij is HBO & universitair geschoold in Strategie & Innovatie en heeft al ruim 7+ jaar ervaring met beleggen.

Hij heeft zich op zijn 23ste gespecialiseerd in lange termijn beleggen, maar gaandeweg ook veel fouten gemaakt. Fouten maak je natuurlijk om ervan te leren, dat heeft Jorik ook gedaan.

Maar ondanks zijn beginnersfouten heeft hij wel een hoog rendement behaald en nu 7 jaar later is hij financieel vrij. Dat betekent dat hij kan doen en laten wat hij wil, maar hij is nog niet financieel onafhankelijk. Dat denkt hij rond zijn 40ste te bereiken.

Maar goed, na zijn 7+ jaren ervaring met beleggen heeft hij een bewezen strategie ontwikkeld en die leert hij jou in zijn cursus. Het is dan ook zijn persoonlijke missie om je te helpen naar financieel succes.

Het grootste probleem van (beginnende) beleggers

Eén van de grootste problemen waar je als beginnend belegger tegenaan loopt is: wat moet je kopen? En hoe vind je aandelen die nog kunnen groeien? En waar moet je uberhaupt beginnen met beleggen? En hoe zorg je ervoor dat je uiteindelijk financieel onafhankelijk wordt met beleggen?

Op al deze vragen heeft Jorik een antwoord en dat heeft hij verpakt in zijn cursussen en in het Happy Investers platform. Erg gaaf! Lees hieronder mijn ervaringen:

De oplossing: Jorik’s platform – de Happy Investors Mindset

Cursus Financieel onafhankelijk

De eerste cursus van Jorik heet Financieel onafhankelijk. Deze cursus bestaat uit 2 modules en bonusmateriaal. In totaal bevat deze cursus 16 lessen, 12 video’s en 14 bijlagen.

Logo Happy Investors Mindset

Module 1: Succes Mindset

In de eerste module leert Jorik je hoe je een mindset kunt ontwikkelen om gelukkiger en succesvoller te worden zowel vandaag als over 10 jaar. Door het leren stellen van prioriteiten en doelen stelt Jorik dat je alles kunt bereiken wat je wilt. In de vijf bijbehorende lessen gaat hij hier dieper op in. Tenslotte kun je in deze module ook een bijbehorend werkboek downloaden.

Module 2: Money Mindset

In deze tweede module leer je alles over de money mindset en hoe rijken alsmaar rijker worden. Verder leert Jorik je hoe je duurzaam rijk wordt en hoe je kunt werken aan je eigen financiële onafhankelijkheid. Veel van deze lessen spreken voor zich, maar het is toch goed om deze lessen door te nemen.

Tools & bonusmateriaal

Met deze eerste twee modules komt de cursus Financieel onafhankelijk alweer ten einde, maar Jorik heeft ook nog wat tools en bonusmateriaal op een rijtje gezet.

Zo heeft hij een rekentool om vermogen te bereiken en Excel sheet om je eigen beleggingsportefeuille samen te stellen. Ik vind zelf overigens dat deze dingen beter passen bij de volgende cursus, bij de basis.

Beleggingsportefeuille samenstellen Excel sheet - Happy Investors Mindset
Beleggingsportefeuille samenstellen Excel sheet

Cursus Winnen met Beleggen

In deze tweede cursus van Jorik leert hij je alles over beleggen. Deze cursus bestaat uit 5 modules, 45 lessen en 28 bijlagen. Vrijwel elke les is voorzien van een uitlegvideo.

Module 3: Basis tot succesvol beleggen

In deze eerste module van de cursus Winnen met Beleggen gaat Jorik in op hoe je het beste kunt beginnen met beleggen, hoe je je risico kunt verlagen en je rendement kunt verhogen. Ook leer je hoe je een eigen strategie kunt samenstellen voor lange termijn financiële onafhankelijkheid.

Enkele titels van de lessen: Waarom beleggen?, Beginnen met beleggen, Rendement & Risico, Hoeveel Maandelijks Beleggen?, How-to aandelen kopen en verkopen, How-to ETF kopen en verkopen.

Al met al is dit een goede basis om te starten met beleggen. Dit heeft Jorik goed gedaan.

Module 4: Winnen met beleggen (1/2)

Nu je de basis onder de knie hebt, ga je in deze les leren hoe je kunt winnen met beleggen. Je leert begrijpen hoe het beste te investeren in ETF’s, dividend, vastgoed, etcetera voor duurzaam hoog rendement. Enkele lessen in deze module: risico bewustwording, beleggen valkuilen bij beleggen en beleggen in ETF’s.

Module 5: Winnen met beleggen (2/2)

In dit tweede deel gaat Jorik dieper in op verschillende succesvolle beleggingsstrategieën. Ook ga je een gediversifieerde beleggingsportefeuille samenstellen voor risicomanagement.

Enkele lessen in deze module: beleggen met weinig risico, periodiek beleggen in ETF’s en beleggen voor jongeren.

Wederom een erg sterke module en een must-follow voor elke belegger.

Module 6: Gevorderd beleggen (1/2)

Deze en de laatste modules zijn voor gevorderde beleggers. Leer beleggen als een gevorderde in individuele groeiaandelen om te begrijpen hoe je potentieel zeer hoge rendementen kan behalen. Hier leer je beleggen in groeiaandelen en gevorderd aandelen kopen en verkopen.

Module 7: Gevorderd beleggen (2/2)

En tenslotte leer je in deze laatste module eindelijk meer over dividend en de P/E ratio.

Mijn conclusie over de cursus Winnen met Beleggen

Ik vind dat Jorik een mooie basis heeft neergezet met deze cursus. Gevorderde beleggers zullen dit zeker een te beperkte basis vinden, want echte analyses en gevorderde tools behandelt Jorik niet. Maar daar focust Jorik zich ook niet op: hij wil beginnend beleggers op weg helpen en daarvoor is dit een uitstekende cursus.

Gratis download over ETF's - Happy Investors Mindset

Cursus ETF Beleggen

Deze cursus bestaat uit 2 modules en 14 lessen. Een must-have want elke belegger moet één of meerdere ETF in zijn/haar portfolio hebben. Volg deze cursus dan ook zeker!

Dit is een aparte cursus. Klik hier om het GRATIS e-boek te downloaden.

Cursus Dividend Beleggen

Deze cursus bestaat uit 7 lessen, ideaal als je geïnteresseerd bent in dividend beleggen.

Klik hier voor deze cursus.

Winstgevende aandelen (dit moet je zien!!)

En dit is toch wel het pareltje: want hier deelt Jorik elke maand een aandeel.

In uitgebreide PDF’s van soms wel 16 A4’tjes legt hij exact uit waarom dit zo’n potentieel goed aandeel is. Ik denk dat dit, naast natuurlijk de uitgebreide kennis die je opdoet in zijn cursus, toch wel het meest waardevolle is.

Enige nadeel is dat de vormgeving uit het jaar ‘0 stamt en het lijkt alsof het met Microsoft Word uit 2000 is gemaakt. Hahaha qua vormgeving mag Jorik hier wel even iets aan doen 😉 Dat geldt overigens op meer plekken in zijn cursus (icoontjes etc.).

Maar afgezien van die vormgeving heeft dat natuurlijk geen enkele invloed op de inhoud: want daar gaat het tenslotte om! De inhoud is meer dan in orde!

Vooral voor beginnend beleggers is dit echt een MUST-HAVE!

Klik hier om de winstgevende aandelen te bekijken.

Community en groepen

Naast de mooie uitgebreide cursussen heeft Jorik ook een community rondom zijn Happy Investors platform opgezet. Hier kun je in contact komen met andere beleggers en is er de gelegenheid om vragen te stellen. De community is nog relatief leeg, maar ik zie dat die de laatste tijd steeds meer mensen ontvangt.

De community bestaat uit boards en groepen. Zo zijn er de boards:

  • Nieuws
  • Geld Besparen
  • Inkomen verhogen
  • Beleggen
  • Stel jezelf voor
  • Exclusief beleggen

En de volgende groepen:

  • Financiële onafhankelijkheid
  • Premium Beleggen
  • Geld Mindset
  • Motivatie & Inspiratie

Al met al dus een erg volledige community met alle boards en groepen.

Mijn conclusie over Happy Investors Mindset

Ik vind dat Jorik goed werk heeft geleverd en op een duidelijke manier zijn kennis en ervaring overdraagt aan beginnend beleggers.

Zijn cursussen zijn een goede bron van kennis en zeker aan te raden aan iedereen die zijn eerste stappen met beleggen wil zetten.

Zijn platform is erg volledig en ik denk dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben. Vooral door zijn maandelijkse aandeel tips. Die zijn echt cruciaal en zeer waardevol voor beginnend beleggers want hier kun je veel informatie uithalen en je leert echt hoe Jorik aandelen analyseert.

Mijn advies: start met zijn GRATIS cursus!

Plaats een reactie