Bitgild Review en mijn ervaringen [2021]

Review Bitgild

In deze Bitgild review deel ik mijn ervaring met dit Nederlandse bedrijf. Ik schrijf dit blog omdat het kopen van goud of zilver momenteel een erg slimme investering is, aangezien er een aardige crisis is en de financiële wereld 2021 nog meer onzekerheid gaat brengen.

Want het blijven bijdrukken van geld door de banken kan niet door blijven gaan, dat moet een keer volledig instorten. En waar gaat al dat geld van pensioenfondsen en banken, maar ook spaargeld dan heen? Juist: goud & zilver. (En bitcoin..)

Dus wil jij op een grote crisis voorbereid zijn, dan is het zaak om nu vast in te slaan. Want als al het grote geld er dan in komt, dan zal jouw investering flink gaan stijgen.

In deze review over Bitgild neem ik je onder andere mee in wat het bedrijf doet, of het betrouwbaar is en wat de kosten zijn.

Inhoud van dit artikel

Wat doet Bitgild?

Bitgild is een Nederlands bedrijf en in 2013 opgericht. Het is de grootste crypto goud exchange van Europa ofwel één van de weinigen die zowel goud als zilver verkopen en waarbij je met crypto valuta kunt betalen.

Het assortiment van Bitgild bestaat uit zilveren munten, zilver baren, gouden munten en goud baren. Bitgild heeft 8 jaar ervaring met het accepteren van bitcoin betalingen voor goud en zilver aankopen, daarnaast zijn ze in Europa de enige shop die meer dan 10 crypto currencies accepteert.

GoldRepublic

Veiligheid en betrouwbaarheid

Allereerst is Bitgild een BV en dus gewoon ingeschreven in de Kamer van Koophandel (71750797). Het bedrijf heeft een BTW nummer en dus gewoon belastingplichtig.

Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Voor de veiligheid leveren ze het pakket snel en discreet. Vooral dat het pakket discreet verzonden wordt is belangrijk, want er zal toch eens een postbezorger tussenzitten die geld nodig heeft..? Nou, daarom zijn de pakketten dus discreet, dus zonder grote logo’s van Bitgild erop. Verstandige keuze! Dit is wat Bitgild hierover zegt op hun website:

“We besteden veel zorg aan uw waardevolle spullen, en ongeacht de grootte van uw bestelling, alle bestellingen voldoen aan onze zeer hoge normen voor verpakking en verzending. We hebben meerdere voorzorgsmaatregelen genomen om uw zending te beveiligen. Naast het maken van video-opnames van het volledige inpakproces, wordt uw pakket ook gecodeerd met een geheime code die u na verzending ontvangt. Deze code bevat het gewicht van het pakket bij aankomst. Als er tijdens het transport iets gebeurt, kunt u dit bij ontvangst verifiëren. Uw pakket is discreet en veilig verpakt, zodat niemand de inhoud van het pakket weet zonder daarvoor het pakket te openen en ernstig te beschadigen.”

Daarnaast biedt Bitgild een 100% levering garantie, dat maakt het extra veilig. Ze zeggen letterlijk op de website:

“Krijg 100% restitutie als we de goederen niet bij u kunnen afleveren.. Geen uitzonderingen.”

Dit is vrij ongekend en echt heel erg netjes. Ik ben zoiets nog niet eerder online tegengekomen, maar dat kan ook komen omdat ik niet altijd alle leveringsvoorwaarden goed doorspit 😉

Zilveren munten, zilverbaren, goudbaren en gouden munten

Het assortiment van Bitgild is aardig ruim en dus prima. Qua voorraad is het natuurlijk wel altijd even afwachten of ze iets hebben, want er wordt momenteel erg veel verkocht.

Maar qua voorraad kun je kiezen uit gouden munten en gouden baren:

Maar ook uit zilveren munten en zilver baren:

Bij het vergelijken van de prijzen valt het me op dat Bitgild regelmatig goedkoper is dan haar concurrentie.

Zo is 1 kilo zilver bij Bitgild €902,20 en bij de The Silver Mountain €949,- en bij HollandGold zelfs €986,76. Dat scheelt nogal!

[wptb id=5130]

Let op: deze prijzen zijn van 5 januari 2021 – 10:30. De prijzen fluctueren natuurlijk hevig, dus het kan snel weer anders zijn. Maar ik verwacht niet dat deze andere partijen ineens flink goedkoper zullen zijn..

Goud en zilver online kopen met Bitcoin

Bij Bitgild kun je eenvoudig met Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple en Dash betalen voor goud en zilver. Eenvoudig en online vanachter je computer. Ideaal!

Je kunt bij Bitgild.com met bovenstaande coins betalen

De pakketten worden uiterst secuur en veilig verzonden en voorzien van meerdere zichtbare en onzichtbare beveiliging, waardoor ze een 100% levering garanderen.

Goedkoop zilver kopen

Bitgilds prijzen worden elke minuut gematcht met de laatste edelmetaal en bitcoin prijzen. Goud kopen met bitcoin als vorm van een belegging is populair. De goudkoers stijgt al eeuwen lang, terwijl de bitcoin koers nog erg volatiel is. De geschiedenis kent zijn pieken en dalen, maar de inkoop van fysiek goud blijft tot op heden een goede investering.

Internationale munten zoals de Maple leaf en Krugerrand zijn in trek onder verzamelaars en goud handelaren maar ook goudbaren zijn naast de beleggingsmunten een goede goud aankoop

3 dingen die jij nu direct kunt doen:
1. Direct goud of zilver kopen bij Bitgild
2. Volg mijn gratis cursus Bitcoin kopen
3. Meld je aan voor de Moosty Community

Reviews en ervaringen Bitgild

Aangezien Bitgild in heel Europa actief is, zijn de reviews in het Engels. En dat zijn er nogal wat.

Ze hebben 1.092 reviews op het moment van schrijven en de meest recents reviews (5 stuks!) waren van gisteren: 4 januari 2021.

Het zegt wat mij betreft echt veel dat het bedrijf zoveel én zoveel goede reviews ontvangt. De kwaliteit die ze leveren is echt ongekend.

Conclusie: is investeren in goud via Bitgild een slimme zet?

Of het aankopen van goud voor jou de juiste beleggingsstrategie is, weet ik niet. Dit is onder andere afhankelijk van je plan: beleg je voor de korte, middellange of lange termijn?

Als je besluit dat goud of zilver voor jou wel eens interessant kan zijn en je ook graag in fysiek goud of zilver zou willen investeren, dan is Bitgild een partij waar je dit veilig kunt doen. Mijn ervaringen met Bitgild zijn tot nu toe dan ook erg positief, met name door het gebruiksgemak: makkelijk online kopen en verkopen zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft!

Maar heb jij zelf ook goud of zilver dan?

Jazeker!

Ik heb een deel van mijn spaargeld belegd in zilver, omdat die koers destijds nog relatief laag was en ik voorzag dat deze flink ging stijgen. Ik heb toen een baar zilver gekocht die inmiddels flink meer waard is geworden.

3 dingen die jij nu direct kunt doen:
1. Direct goud of zilver kopen bij Bitgild
2. Volg mijn gratis cursus Bitcoin kopen
3. Meld je aan voor de Moosty Community

Heb je weinig geld? Koop dan voor een paar tientjes goud of zilver.
Heb je veel geld? Leg dan bijvoorbeeld 10-20% van je totale vermogen in.

Vragen of hulp nodig?

Neem dan even contact met me op en ik help je graag!

Plaats een reactie