Besteed je volledige affiliate business uit met Fiverr

Fiverr logo

Wist je dat jij bijna je hele affiliate business kunt uitbesteden? Van teksten laten schrijven, tot de zoekmachine optimalisatie (SEO) en marketing.

In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van Fiverr.

Inhoud van dit artikel

Wat is Fiverr?

Fiverr is een soort marktplaats voor freelancers. Je kunt hier allerlei professionele zaken uitbesteden aan mensen die het voor jou oppakken. Mensen die hier ook echt goed in zijn, specialisten. De specialisten op hun vakgebied.

Het bedrijf Fiverr is op 1 februari 2010 door Micha Kaufman and Shai Wininger opgericht in Tel-Aviv, Israël en bestaat dus al ruim 10 jaar.

Inmiddels heeft het bedrijf meerdere vestigingen wereldwijd:

Locaties van Fiverr in de wereld

Hoe werkt Fiverr?

Een freelancer publiceert een zogenoemde “gig” of opdracht in een bepaalde categorie, bijvoorbeeld een video. Als een potentiële klant zijn/haar dienst wil afnemen, dan kan de service direct afgenomen (betaald) worden.

Vervolgens heeft de freelancer een vooraf bepaalde periode de tijd om aan de opdracht te werken. Zodra de opdracht klaar is, dan stuurt de freelancer dit naar de opdrachtgever en deze kan de opdracht goedkeuren of eventueel om herziening vragen (indien overeengekomen).

Als de opdracht (in dit geval een video) wordt goedgekeurd, ontvangt de freelancer het geld (minus 20% dat voor Fiverr is) na 14 dagen ivm het herroepingsrecht.

Dus als opdrachtgever is het ook heel eenvoudig om een freelancer te vinden, een opdracht te kopen en na een paar dagen gebruik te kunnen maken van het aangekochte goed.

Welke bedrijven gebruiken Fiverr?

Bekende bedrijven als Facebook, Google, Netflix, PayPal en het minder bekende P&G maken gebruik van Fiverr om hun zaken uit te besteden.

Grote klanten van Fiverr, zoals Google, Facebook & Netflix

Wat kun je allemaal uitbesteden?

Van graphics & design, tot digitale marketing, teksten en vertalingen, video & animaties tot muziek & audio.

Maar ook het programmeren of business dingen zoals marketing. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of Fiverr heeft wel een freelancer die dit klusje voor je kan oplossen.

Digitale marketing bij Fiverr
Van digitale marketing diensten
Lifestyle diensten bij Fiverr
tot diensten in lifestyle zoals Lifecoaching

Hoe kun jij Fiverr inzetten voor het uitbesteden van je affiliate sites?

WordPress

Wordpress site laten maken bij Fiverr

Het gave van Fiverr is dat je het echt voor alles kunt gebruiken!

Stel jij bent niet zo goed in het maken van een website: dan huur je daar toch een freelancer voor in?

Bij de WordPress diensten vind je allerlei diensten die de freelancers voor je kunnen doen, zoals optimaliseren voor SEO of het installeren van een WordPress site. Maar ook het maken van back-ups. Ideaal toch?

Logo design

Je kersverse website heeft ook een logo nodig, want daarmee toon je autoriteit en dat zorgt weer voor meer betrouwbaarheid van je affiliate site.

Dus een logo.. ook dat is zo gepiept met Fiverr.

Kies een stijl, bijvoorbeeld minimalistisch, handgetekend of juist 3D en vervolgens kies je iemand die dit voor je kan ontwerpen.

Vaak betaal je een kleine meerprijs om ook de originele bestanden te ontvangen, handig als je het logo in de toekomst nog een keer wilt (laten) veranderen, dus dit raad ik wel aan!!

Tip: let op dat je ook direct de AI (.ai) en/of EPS (.eps) bestanden erbij koopt. Als je dan in de toekomst nog iets wilt (laten) wijzigen dan kan dit hiermee. Dat kan namelijk niet met JPG, PDF of PNG!

Het uitbesteden van teksten (inclusief SEO teksten)

Vind jij het bouwen van een website wel leuk, maar is het juist het schrijven wat je tegenzit? Dan besteed je dat gedeelte toch uit?

Je kunt heel eenvoudig freelancers vinden die alleen in het Nederlands schrijven, door even te zoeken op Dutch of Nederlands.

En vervolgens geef je aan over welke categorie men moet schrijven. Op die manier kan Fiverr je de beste tekstschrijvers tonen.

Ik koos uit voor financieel artikel en kreeg de onderstaande suggesties:

Niet heel duur toch? Al voor €4,28 kun je een tekst laten schrijven via Fiverr.

Maar ook bijvoorbeeld deze van Liezeneven, waar je voor slechts €8,56 een 450 tellende blog post krijgt. Inclusief SEO geschreven. Dat is echt géén geld.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Naast het bouwen van je website en het schrijven van content, heb je natuurlijk een sterke SEO strategie nodig.

En je raadt het al: ook die kun je via Fiverr vinden! Natuurlijk 🙂

Nou moet ik zeggen dat de SEO diensten wel iets duurder zijn dan een logo’tje voor 5 euro of een tekst ofzo.. Je bent algauw een paar tientjes kwijt voor een goede SEO dienst.

Nog veel meer…

Fiverr biedt een enorm assortiment aan diensten aan, teveel om in dit artikel te noemen. Maar nog een kleine greep: visitekaartjes ontwerpen, illustraties en foto’s voor op je site, artikelen op je WordPress site zetten, adverteren op social media, domeinnaam onderzoek, influencer marketing en artikel naar video.

Hieronder vind je een overzicht van de categorieën:

  • Graphics & design
  • Digitale marketing
  • Teksten schrijven & vertaling
  • Video & animatie
  • Muziek & audio
  • Programmeren en technologie
  • Zakelijk
  • Lifestyle

Conclusie: affiliate business uitbesteden bij Fiverr?

Ik heb zelf regelmatig gebruik gemaakt van de diensten van Fiverr, omdat ik iets zelf niet voor elkaar kreeg of er even tijd voor had.

Zo heb ik regelmatig logo’s laten maken voor affiliate projecten, omdat ik hier zelf toen geen tijd voor had.

Verder heb ik eens een PHP-scripts laten maken door iemand uit Pakistan, waar ik erg tevreden over was. Bekijk hieronder naar mijn laatste bestellingen bij Fiverr:

Maar zou ik mijn volledige affiliate business in handen van iemand anders willen leggen? Hmmm, ik vind het vaak gewoon nog te leuk om bepaalde dingen zelf te doen.. Maar om komende jaar nog verder te groeien ga ik nog meer uitbesteden, zoals het laten schrijven van goede SEO teksten.

Ik zou je adviseren om taken waar je zelf NIET GOED in bent, uit te besteden via een platform als Fiverr. Dit kost je niet veel geld en binnen een paar uur of dagen heb jij al resultaat.

De tijd die je daarmee bespaart kun jij weer besteden aan dingen waar jij WEL GOED in bent, zodat je daar nog meer geld mee kunt verdienen.

Waar wacht je nog op? Maak een GRATIS account aan bij Fiverr!

Plaats een reactie