Professionaliseren van je Affiliate Business

Nadat jij je eerste affiliate site hebt gemaakt en de eerste sales komen binnen, dan is het tijd om je affiliate business te professionaliseren. In dit artikel beschrijf ik hoe je dit doet.

Inhoud van dit artikel

Inschrijven Kamer van Koophandel

KVK logo

Zodra jij op regelmatige basis commissies blijft ontvangen, zul jij je affiliate business moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Je vraagt je nu vast af: waar ligt de grens waarbij je je moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Over het algemeen zou ik je adviseren om je pas in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als je zo’n 1000 euro aan commissies hebt ontvangen. Dan begint het serieus te worden en verandert je hobby in een bedrijf. En een bedrijf moet je registreren dus dan ga je naar de Kamer van Koophandel. Daar kun je je bedrijf inschrijven, doe je dit alleen dan wordt het een eenmanszaak, doe je het samen met één of meerdere mensen dan kies je voor een VOF.

Kosten inschrijven Kamer van Koophandel

Voor het inschrijven van een nieuwe onderneming of organisatie betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van €51,30. Wil je bij je inschrijving een gewaarmerkt uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel kopen? Dit kan en kost €15,40.

Btw-id en omzetbelastingnummer

Nadat je bent inschreven bij de KVK krijg je binnen 2 weken je btw-id en omzetbelastingnummer. Je moet vanaf dan dus belasting betalen en elk kwartaal belastingaangifte doen.

Hulp bij nodig? Kies dan voor een goede boekhouder.

Juridische zaken op orde brengen

Nadat jij je bedrijf hebt inschreven bij de KVK zul je ook op je website moeten zetten dat je een KVK nummer en btw-id hebt. Daarnaast wordt het sterk aangeraden om algemene voorwaarden, een privacyverklaring en cookie verklaring op je site te zetten. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

Contactgegevens

Zet vervolgens ook contactgegevens op je website en/of een contactformulier. Op deze manier kunnen mensen, maar ook adverteerders contact met je opnemen. Via mijn contactformulier heb ik vaak nieuwe business geregeld! Dus dit zou ik echt aanraden!

Daarnaast staat het ook veel professioneler als er contactgegevens zoals een telefoonnummer en e-mailadres op een website staan. Wat je ook kunt doen is zo’n klein chatvenster of popup onderin je scherm. Dat maakt de drempel vaak nog lager om contact op te nemen.

Backups van je site(s) maken

Zodra je affiliate business serieuze vormen begint aan te nemen, dan zul jij regelmatig een backup van je site moeten maken. Je moet er toch niet aandenken dat je alles kwijtraakt?

En geloof mij: dat kan gebeuren! Het is mij namelijk al een keer gebeurd dat ik ALLES kwijtraakte!

Echt letterlijk al mijn websites waren weg. Verdwenen. Gone!

En natuurlijk had ik toen geen backups gemaakt.. ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan zo hard baalde ik.

Uiteindelijk ben ik weer ‘from scratch’ begonnen en een belangrijke les geleerd: altijd backups maken! Oh en sla die backups regelmatig ook EXTERN op. Op je harde schijf, in de cloud of Dropbox, whatever. Maar laat ze in elk geval niet alleen bij je webhost staan.

Conclusie: professionaliseren van je Affiliate Business

Zo, dat waren de eerste stappen om je Affiliate Business te professionaliseren.

Ben je benieuwd naar meer? Ik help affiliates met het professionaliseren & uitbouwen (opschalen) van hun Affiliate Business tijdens mijn 1-op-1 affiliate coaching.

Plaats een reactie