Wat als je €1.000,- investeerde in aandelen Beyond Meat?

Het is altijd leuk om terug te blikken op koersen van succesvolle bedrijven, want stel dat jij €1.000,- had geïnvesteerd in aandelen Beyond Meat. Hoeveel winst zou je nu hebben? Of zou je verlies hebben geleden?

In dit artikel over Beyond Meat duik ik in op deze vragen en beantwoord ik nog enkele andere vragen over Beyond Meat en beleggen.

Disclaimer: Ik ben geen professioneel financieel adviseur en accepteer dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door het navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Ik kan en mag geen persoonlijk financieel advies geven en geen enkele uitlating op deze site is als persoonlijk financieel advies bedoeld. Ook eventueel mailcontact is nooit als persoonlijk financieel advies bedoeld. Verder kunnen er in dit artikel affiliate links staan naar producten die gebruikt worden om aandelen te kopen. Bij het aanbrengen van nieuwe gebruikers ontvang ik een commissie.

Beyond Meat logo

Inhoud van dit artikel

Over Beyond Meat

Beyond Meat is een in Los Angeles gevestigd bedrijf dat veganistische vleesvervangers op de markt brengt.

Beyond Meat burger
De Beyond Meat Beyond Burger. Ik kan hem aanraden!

Geschiedenis van Beyond Meat

Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Ethan Brown. In 2011 investeerden Kleiner Perkins Caufield & Byers grote bedragen in het bedrijf en in 2013 voegden ook Bill Gates, en later Leonardo DiCaprio, mede Twitter-oprichters Biz Stone en Evan Williams zich hieraan toe.

De eerste producten waren sinds april 2013 in de Verenigde Staten verkrijgbaar. In mei 2016 kwam de eerste plantaardige hamburger, de Beyond Burger in het vleesgedeelte van Amerikaanse supermarkten te liggen. In juli 2018 breidde de distributie van hun producten uit tot Canada en het Verenigd Koninkrijk, en in april 2019 kwam de Beyond Burger ook in Nederlandse en Belgische supermarkten te liggen.

De Beyond Meat – Beyond Burger is vrij prijzig (zo’n 6 euro voor 2 stukjes ‘nepvlees’) maar ik vind hem heerlijk! Eet hem natuurlijk wel met broodje, plakje smeltkaas, saus én wat sla zoals een echte burger!

Beyond Meat - Beyond Burger van binnen
Van binnen lijkt het ook net een echte hamburger! Hij smaakt heerlijk!

Historische prijsgrafieken

Beyond Meat - all time stock

Zoals je in de grafiek hierboven kunt zien is de koers van Beyond Meat bij beursgang van $66,79 op 3 mei 2019 naar $234,90 gegaan is op 26 juli 2019. Dat was de top en sindsdien is de koers alsmaar ingekakt. Maar sinds de corona uitbraak zien we weer een stijgende lijn.

Op 9 oktober 2020 had de koers weer een piek van 194,95, dus de eerdere all-time high komt alweer in zicht.

Op 10 november 2020 is de koers weer flink ingezakt na tegenvallende kwartaalcijfers.

Voor wie is beleggen in Beyond Meat interessant?

Beyond Meat is wat mij betreft één van de bedrijven die in de toekomst alleen maar groter zullen worden, omdat ze met een meer toekomst gericht product op de markt zijn gekomen.

Je ziet dat vleesvervangers tegenwoordig steeds populairder en meer gemeengoed worden. Beyond Meat is wat mij betreft dan ook een interessant bedrijf voor de meer toekomst bewuste belegger en mensen die zich met duurzaamheid bezighouden.

Verder zit er natuurlijk geen dierenleed in de Beyond Burger, dus voor dierenliefhebbers is dit bedrijf ook interessant.

Wat drijft de aandelenkoers van Beyond Meat?

Telkens als Beyond Meat nieuwe samenwerkingen aankondigt, dan zie ik de koers oplopen. Dat is dit jaar al een aantal malen gebeurd.

De vraag naar vleesvervangers in restaurants en winkels, die bij het begin van de coronacrisis was toegenomen, verzwakte in de driemaandenperiode tot 26 september. Beyond Meat realiseert zowat de helft van zijn omzet bij restaurantketens als Dunkin Donuts en Subway, die heel wat zaken sloten en hun menukaart beperkten. Hogere kosten resulteerden in een nettoverlies van 19,3 miljoen dollar. Een jaar eerder was er nog 4,1 miljoen dollar winst. (bron)

Waar kun je aandelen Beyond Meat kopen?

De aandelen van Beyond Meat zijn te koop via de NASDAQ met de afkorting BYND.

Hoe kun je aandelen Beyond Meat kopen?

Via online brokers als DeGiro, maar vaak ook gewoon je eigen bank (ik gebruik ING) kun je hier aandelen kopen.

Wat als je €1.000,0 investeerde in Beyond Meat?

Ja en dan eindelijk het antwoord op de vraag: wat als je €1.000,- had geïnvesteerd in Beyond Meat?

Zou je dan flinke winst hebben?

Als we precies een jaar terug kijken, dan is de koers van $76,79 naar $125,01 gegaan.

Ok cool, maar wat had het je nou precies opgeleverd? Schrik niet:

Je €1.000,- was nu €1.628,- waard geweest! Dik 600 euro erbij dus!

Had je €1.000,- bij beursgang geïnvesteerd, dan had je iets meer winst gehad: 1872 dollar.

Conclusie: nu €1.000,- investeren in Beyond Meat?

Op het moment van schrijven staat de koers op 125 dollar, ongeveer de helft van zijn all-time high. Er zit momenteel een dip in, dus ik denk dat de koers wel weer gaat stijgen.

Ik heb precies in de dip weer wat aandelen bijgekocht, omdat ik in dit bedrijf geloof. Maar doe vooral je eigen onderzoek en volg je eigen gevoel. Ik geef geen financieel advies!

Plaats een reactie