Digitaal vastgoed: wat is het en hoe kun jij het creëren?

Vandaag ga ik het met je hebben over iets waar ik zelf enorm enthousiast over ben: digitaal vastgoed. Ik leg je uit wat het is, hoe het werkt en hoe jij het kunt creëren.

Verder heb ik een paar leuke rekensommen voor je, zodat jij de potentie kan bepalen. Nu én in de toekomst.

Heb ik je interesse gewekt? Lees dan snel verder..

Inhoud van dit artikel

Wat is digitaal vastgoed?

Digitaal vastgoed is de term die ik hanteer wanneer ik het heb over mijn websites. Dat kunnen zowel affiliate websites, webshops als persoonlijke websites zijn. Het zijn plekken waar ik content voor maak (teksten schrijf en foto’s voor maak) en die een bepaalde waarde hebben.

Je kunt het een beetje vergelijken met een huis. Die wordt met de tijd steeds meer waard, dat is ook het geval met websites (en domeinen). Hier geldt overigens wel iets meer: blijven verbouwen ofwel blijven updaten. Waar je een huis nog enigszins kunt verwaarlozen, kan dat bij digitale content minder. Je zult er dus consistent aan moeten blijven werken.

Digitaal vastgoed is alles wat jij online maakt. Het leuke hiervan is dat je bepaalde content ook kunt hergebruiken, schrijf je bijvoorbeeld een blogbericht, dan kun je deze ook in kleine delen gebruiken op je sociale media. Plaats bijvoorbeeld steeds korte stukjes uit je blog op je Instagram en Twitter. Hiermee genereer je nieuwe bezoekers naar je website én blijf je nieuw digitaal vastgoed creëren. Ideaal!

Een rekensom

Stel: je maakt elke week 1 blog die dagelijks gemiddeld 50 views krijgt.

1 (blog p/week) x 50 (views) x 365 (dagen) = 18.250 bezoekers per jaar

Dat zijn op jaarbasis dus bijna 20.000 bezoekers!

Ik heb laatst wat affiliate marketeers gevraagd wat ze gemiddeld per bezoeker verdienen: dat varieert tussen de 5 cent en 0,75 euro per bezoeker.

18.250 bezoekers x 6 cent = 1.095 euro

18.250 bezoekers x 75 cent = 13.687.50 euro

Zie je waar ik naar toe wil?

Met het schrijven van slechts één blog-bericht per week (dus 52 per jaar) kun jij al duizenden euro’s verdienen. En dan heb je slechts één website, moet je nagaan hoe het zou zijn als jij meerdere van dit soort winstgevende (digitale vastgoed) machine’s hebt?

Ja maar…

Tuurlijk, voor ‘slechts’ 1.000 euro per jaar 52x een blog schrijven kan niet uit, maar vergeet niet dat je hiermee investeert in de toekomst. Want die blogs blijven langer dan een jaar actief. Het is een eenmalige investering en je blijft er de vruchten van plukken! Jááárenlang!

En naarmate je het vaker doet, word je er vanzelf sneller en beter in. Het is makkelijker dan je denkt.

Ok tof, maar hoe verdien ik daar dan geld mee?

Dat kan op een paar manieren. Mijn favoriet is natuurlijk affiliate marketing.

Door de producten van andere bedrijven te promoten, ontvang jij een commissie per verkocht product. En dan maakt het bijna niet uit welk product jij promoot, bijna overal is wel een affiliate programma voor te vinden.

Hoe maak je digitaal vastgoed?

Je kunt digitaal vastgoed met van alles maken: een website, webshop, blog, instagram account, facebook groep of pagina, twitter account, etc. Zolang jij waarde blijft geven, zul je bezoekers krijgen. En die zet je om in geld.

Volg een bewezen stappenplan

Ik werk altijd volgens een vast (bewezen) stappenplan die voor mij erg goed werkt. Hierdoor vergeet ik niets en optimaliseer ik mijn tijd. Want die is kostbaar.

Nieuwsgierig naar mijn stappenplan?

Bekijk eens of de Moosty Academy iets voor je is.

Plaats een reactie