Hoe kies je een affiliate marketing niche?

Vandaag ga ik het met je hebben hoe je een affiliate marketing niche uitkiest, als opvolging van mijn vorige artikel: De 4 populairste affiliates niches.

Kies een niche uit eigen interesse of passie

Bedenk eens wat jouw interesse heeft of wat jouw passie is. Naar aanleiding hiervan kun jij eenvoudig een niche opsporen. 

Ik ga 2 voorbeelden uitlichten en ik begin met dansen. Stel je voor dat jouw passie dansen is. Je doet dit al jaren en bent bekwaam in allerlei verschillende dansstijlen. 

Met jouw kennis kun je hier dan een mooie affiliate website voor maken. Bijvoorbeeld gericht op danskleding of nog specifieker dansschoenen, of nóg specifieker: dansschoenen voor vrouwen met grote voeten. Dit is natuurlijk maar even een voorbeeld, maar wel een goed voorbeeld van een niche binnen het dansen.

Mijn andere voorbeeld gaat over Formule 1. 

Affiliate Marketing niche: Formule 1 schaalmodellen
Affiliate Marketing niche: Formule 1 schaalmodellen

Wat gigantisch populair is, zijn de schaalmodellen van Formule 1. Maak een affiliate website waarop je de verschillende schaalmodellen vergelijkt, op bijvoorbeeld prijs en kwaliteit. Uiteraard met een affiliate link erbij! Nou is deze niche natuurlijk al vrij verzadigd met veel aanbieders, maar kies je bijvoorbeeld 1 specifiek team en je richt alles daarop dan zul jij al snel de grootste worden. Red Bull & Max Verstappen zou ik niet doen, want dat is natuurlijk al lang en breed gedaan door meerdere mensen. 

Kies een niche uit eigen kennis, opleiding of ervaring

Naast een niche kiezen uit interesse of passie, kun je een niche ook kiezen door je eigen opleiding, kennis of ervaring. 

Ok cool hoor ik je denken, maar hoe kan ik mijn kennis omzetten in een affiliate site? 

Nou, dat is makkelijker dan je denkt, want niet iedereen heeft dezelfde kennis als die jij hebt. 

Wederom een voorbeeld uit mijn eigen ervaring: ik heb de opleiding Human Resource Management gedaan. Dus een affiliate site daarover zou voor de hand liggen.. maar waar schrijf je dan in godsnaam over? 

Nou, ik zou bijvoorbeeld een mooie affiliate vergelijkingswebsite kunnen maken over HR recruitment systemen of over jobboards, zoals Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Voorzien van een review of mijn ervaringen, een score en een aantal punten waarop ik ze beoordeel. 

Vervolgens pak ik hun affiliate programma’s erbij en tadaa: mijn affiliate site is geboren.

Ok, ik heb een onderwerp maar is dit een goede affiliate marketing niche of niet?

Dat kun je heel eenvoudig onderzoeken door zoekwoordenonderzoek te doen. Dit houdt in dat je gaat kijken of er op je onderwerp een beetje gezocht wordt in Google.

Je wilt natuurlijk wel veel bezoekers op je website hebben, want die zorgen uiteindelijk voor het geld.

Zoekwoordenonderzoek kun je eenvoudig zelf doen.

Neem eens een kijkje op mijn site: Zoekwoordenonderzoek, waarop ik exact uitleg hoe je dit kunt doen. Het doen van goed zoekwoordenonderzoek is namelijk helemaal niet zo moeilijk.

Het belangrijkste is dat je weet hoeveel zoekvolume er op je zoekwoorden zit én of er veel concurrentie op zit. Met andere woorden: kun jij de concurrentie nog de baas of moet je toch een andere niche uitzoeken?

Meer lezen? Lees mijn gratis handboek Affiliate marketing.

Plaats een reactie