De 4 populairste affiliate niches

Als je kijkt naar waar de meeste succesvolle affiliates website hun geld mee verdienen, dan zijn er 4 grote affiliate niches te vinden. (Weet je nog niet wat een niche is? Lees mijn gratis Handboek Affiliate marketing hier).

1. Gezondheid

De eerste populaire niche is gezondheid. Dit is natuurlijk een heel breed onderwerp en dat is het hem juist: er zijn gigantisch veel (sub) niches binnen te vinden.

Denk aan: voeding, afvallen, sporten,  zwangerschap, etc.

Omdat er binnen gezondheid veel pijnpunten (haha ja ook letterlijk) te vinden zijn, zijn mensen vaak ook bereid om deze op te lossen. En hier dus voor te betalen. Want effectief pijn bestrijden is bijna onbetaalbaar.

Binnen de gezondheidsniche zijn er dan ook veel oplossingen om deze pijn op te lossen.

Denk aan alle afvalprogramma’s, afslankpillen, fitness scholen, supplementen, voedingsprogramma’s, boeken, etc.

En voor al deze oplossingen is vaak ook een affiliate programma te vinden, want hier gaat enorm veel geld in om.

2. Financieel

Mensen zijn altijd bezig om hun vermogen te vergroten. Zelfs als je weinig hebt, kijk je uit naar je volgende loonstrook zodat je weer kunt kopen wat je wilt.

Maar vooral de iets meer vermogende mensen zijn veelal bezig hun vermogen te vergroten.

Dit kan door middel van beleggen, forex en crypto.

Ook hier zijn weer veel verschillende subniches te vinden: beleggingstools, crypto exchanges, kennis in de vorm van cursussen en natuurlijk boeken.

Deze doelgroep bestaat veelal uit mannen van 30+ met een goede baan en hebben dan ook (veel) geld te besteden. Deze groep is vaak ook impulsief als het gaat om goede aankopen, bijvoorbeeld boeken of cursussen waarmee hun kennis verrijkt wordt.

Deze doelgroep is gigantisch groot en relatief makkelijk te targetten. Doe hier je voordeel mee ­čśë Pak deze affiliate niche!

3. Adult

Deze categorie heb ik zelf minder mee: want dit is de adult categorie en hier vallen met name gokken en dating onder. Maar ook sekssites met abonnementen voor bijvoorbeeld Pornhub.

Aangezien deze categorie iets meer shady is en in een minder daglicht staat, heb ik me hier nooit in begeven. Ik vind het altijd juist prettig om wel met trots over mijn business te kunnen praten.

Maar desondanks valt er in deze categorie alsnog een hoop geld te verdienen.

Dating is natuurlijk onder alle doelgroepen gigantisch populair en er zijn tegenwoordig meer singles dan ooit!

En gokken, tsja dat vind ik dan weer niks.. het enige wat je kunt doen is geld verliezen. Zo zonde.. maar goed.. ook hier valt geld te verdienen.

Mijn advies: focus niet op deze business, maar blijf meer bij je eigen interesses.. Tenzij die hier liggen natuurlijk hahahaha

4. Doe-het-zelf

Vooral in de corona tijd explodeerden de affiliate sites in deze categorie. Iedereen ging massaal een instrument leren bespelen of klussen in hun huis. Bouwtekeningen vlogen de deur uit, bouwmarkten hadden een topjaar!

Deze categorie blijft denk ik ook altijd wel redelijk populair. Ook hier valt weer enorm te graven in de subniches en onderwerpen.

Denk je aan een instrument leren bespelen, dan denk je natuurlijk niet snel aan mondharmonica of triangel. Maar hier is natuurlijk een doelgroep voor. En er zijn altijd aanbieders die deze instrumenten verkopen, dus als affiliate valt hier geld te verdienen.

Ok, triangel leren spelen zal niet de meest lucratieve niche zijn, but you get the idea.

Piano en gitaar zijn natuurlijk het populairst. Maar stel dat jij alles weet over saxofoons? Dan bouw jij toch een vette saxofoon affiliate site? Met een vergelijker voor saxofoons, reviews en de beste cursussen of muziekscholen.

Idee├źn zijn er genoeg binnen deze categorie├źn.

Conclusie: heb jij je affiliate niche al gevonden?

Affiliate niche

Ik ben benieuwd, heb jij je affiliate niche al gevonden?

Laat het me weten in de reacties of stuur me een mail. Ik help je graag!

Plaats een reactie