Zet snel en eenvoudig een Google Meet vergadering op en meer..

Google heeft een nieuwe URL gelanceerd waarmee je snel en eenvoudig een nieuwe Google Meet vergadering kunt opzetten. Door naar de webpagina meet.new te gaan start je direct een Google Meet vergadering waarop anderen kunnen inloggen.

In mijn tijd bij Google hadden we de interne URL: go/meet waarmee je dit kon doen. Heel erg handig!! Zo was de URL die ik altijd gebruikte: go/meet/moosty waarmee ik mijn collega’s uitnodigde om snel even met mij te videobellen (Hangouten) als er een vraag werd gesteld.

Dit werkt overigens ook voor de andere Google diensten zoals Google Docs, Google Slides en Google Calendar. Probeer het maar eens: doc.new (of docs.new), slide.new (slides.new werkt ook), sheet.new, meet.new of cal.new.

Waarom is dit handig?

Nou, dit is erg handig omdat je dan niet meer naar Drive hoeft te gaan, op de knop Nieuw document te klikken en dan nog te kiezen wat je wilt maken, Het scheelt gewoon een paar muisklikken en ja die efficiëntie is natuurlijk fantastisch!! Hahaha tsja, ik hou gewoon van dit soort kleine hacks.

Bonus tip:

Bookmark de URLs (zet ze in je favorieten) in een mapje en zet dit mapje in je Bladwijzerbalk zodat je er direct bij kan. Dan kost het je misschien 2 kliks, maar het gaat alsnog sneller dan ‘helemaaaal naar Drive gaan enzo..’