Day Trading Masterclass van Kevin Timmer – Mijn ervaringen & Review!

Day Trading Masterclass Review

Logo Day Trading Masterclass - Kevin Timmer

Denk je erover na om te starten met beleggen en misschien wel specifiek om te gaan day traden? Dan ben je hier op het juiste adres. Ik leg je uit wat day trading is, voor wie het geschikt is en geef je een uitgebreide review van de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer. Benieuwd naar mijn Day Trading Masterclass ervaringen?

Inhoud van dit artikel

Wat is day trading?

Beleggen op de beurs kan op verschillende manieren, zoals beleggen voor de lange termijn (meer dan 10 jaar), vaak wordt hier de ‘buy-and-hold’ strategie toegepast, wat inhoudt dat je aandelen en obligaties koopt en jaren vasthoudt, omdat je er in gelooft dat bedrijven en de aandelenmarkt in zijn geheel op de lange termijn zal groeien. Zo kunnen er slechte jaren tussen zitten met een negatief rendement, maar ook goede jaren met een rendement van +15%. Het is een passieve beleggingsstrategie, je stopt je geld er één keer in en kijkt er in principe bijna niet meer naar om.

Het tegenovergestelde van de ‘buy-and-hold’ strategie is day trading. Bij day trading speel je actief in op de markt en ben je hier ook dagelijks mee bezig. Je koopt op één dag meerdere aandelen en verkoopt deze aan het einde van de dag ook weer. Je probeert, zoals dat in beleggingstermen wordt genoemd, de markt te ‘timen’. Het grote voordeel van day traden is dat je op één dag veel winst kunt maken, maar andersom, wanneer je verwachtingen niet uitkomen, ook je verlies moet nemen.

Voor wie is day trading geschikt?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: day trading is niet voor iedereen geschikt. Heb je een drukke baan, zitten je avonden vaak vol gepland met sociale afspraken en heb je in de regel weinig tijd over? Dan is day trading waarschijnlijk niet de ideale beleggingsstrategie voor jou, omdat je weinig tijd over hebt om de aandelenbeurs in de gaten te houden. Je kunt je dan beter focussen op beleggen voor de langere termijn, door bijvoorbeeld te investeren in indexfondsen (ETF’s), deze hoef je zelf niet in de gaten te houden en volgen de trend van de beurs. Dit is ook meer geschikt voor mensen die liever niet al te veel risico nemen. Vind je het spannend om je geld in aandelen te stoppen en voelt het voor jou meer als gokken? Ook dan kun je day trading beter links laten liggen.

Maar voor wie is day trading dan wel geschikt? Day trading is voor mensen die niet bang zijn om risico’s te nemen en het als een uitdaging zien om goede cashcows te ontdekken, dit zijn aandelen die ondergewaardeerd zijn en grote sprongen in waarde kunnen maken. Verder is deze actieve manier van beleggen geschikt voor jou als je droomt hiervan je (bij)baan je te maken. Het kost namelijk best wat tijd en energie om de markt in de gaten te houden, met name in het begin als alles nog helemaal nieuw voor je is. Zie je dit als een uitdaging en vind je de aandelenmarkt dusdanig interessant dat je je hier iedere dag mee bezig zou willen houden? Dan is day trading iets voor jou!

De masterclass van Kevin Timmer

Day trading masterclass
De Day Trading Masterclass van Kevin Timmer

Ben je helemaal nieuw in de wereld van day trading? Dan komt er veel informatie op je af, op internet is er namelijk heel veel over te vinden. Er zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen, zo kun je je focussen op pennystocks (aandelen met een waarde onder de $1), aandelen met een waarde van meer dan $10 of zelfs meer dan $30, de keuze is aan jou. Als je hier nog niets van weet, zou je een cursus kunnen volgen, zoals die van Kevin Timmer. In deze Day Trading Masterclass review neem ik je mee in de voor- en nadelen van de cursus en vertel ik wat je precies krijgt voor je geld, want deze investering moet zich tenslotte wel terug kunnen verdienen!

Wie is Kevin Timmer?

Kevin Timmer
Kevin Timmer

Kevin Timmer is geen onbekende op het gebied van day trading, hij begon namelijk al in 2014 en is door schade en schande wijs geworden. Hij handelt op de Amerikaanse aandelenmarkt, omdat hier meer diversiteit is in financiële producten dan op de Nederlandse beurs. Dus wanneer je besluit de cursus te volgen, wordt ook alleen hier op gefocust. Verder is Kevin actief op YouTube, waar gratis video’s over day trading te bekijken zijn. Zeker handig om eens te kijken of deze manier van uitleg bij jou past, want dan is de kans groter dat je de video’s in zijn masterclass ook prettig vindt om naar te kijken.

Verder weet Kevin door zijn ervaring wat de do’s en de don’ts zijn en heeft hij deze verwerkt in zijn masterclass. Deze heeft hij opgezet met een duidelijke missie, zo vond hij dat er online zóveel informatie over day trading te vinden was dat hij door de bomen het bos niet meer zag. Dat moet beter kunnen, dacht hij en met die gedachte heeft hij dan ook zijn masterclass vormgegeven.

Waar bestaat de cursus uit?

Videomateriaal

Ik liet het al een beetje doorschemeren, maar de cursus bevat veel videomateriaal, maar liefst 12 uur. Je kunt de video’s in je eigen tijd bekijken, deze zitten namelijk verwerkt in modules. Heb je zin om gas te geven? Dan kun je dus binnen enkele dagen aan de slag als day trader en als een razende door de modules heen. Ga je liever wat rustiger te werk? Dat is ook geen probleem, je doet het wanneer jij tijd en zit hebt.

Live traden

Verder kun je dagelijks samen live traden. Dit houdt in dat je meedoet met de handelingen die Kevin verricht als het gaat om kopen en verkopen. Dit kan iedere dag tussen 15.00 en 22.00. Alleen op deze tijden is de Amerikaanse beurs geopend, dus voor studenten of mensen met een baan is deze cursus makkelijk te combineren.

Vier strategieën

Wanneer je online zoekt op welke strategieën toepasbaar zijn op het day traden, dan kom je misschien wel meer dan 10 verschillende soorten tegen. Kevin licht in zijn masterclass 4 strategieën uit die volgens hem goed werken. Zijn er redenen om te twijfelen aan deze strategieën? Niet echt, Kevin laat namelijk in zijn livesessies zijn dat deze daadwerkelijk winstgevend zijn. Wel kan het zijn dat de ene strategie jou meer aanspreekt dan de andere, je hoeft natuurlijk niet exact hetzelfde te doen als wat Kevin doet.

Online community

Waar de masterclass nog meer voor zorgt is een grote online community. In deze community helpen traders elkaar en wisselen ze informatie uit. Met name aan het begin van je beleggingsavontuur is dit erg waardevol, je kunt namelijk niet vanaf dag één alles in de gaten houden en weten waar je op moet letten. Het is dan fijn dat er een community is, met hetzelfde doel voor ogen, die je hierbij kan helpen.

Scanners

Met behulp van scanners kun je de grootste dalers en stijgers in de markt vinden, waar je zelf ook nog extra filters aan kunt toevoegen. Als je besluit de cursus te volgen, krijg je de scanners waar Kevin zelf de aandelen ook mee analyseert.

Q&A-sessies

Tijdens het handelen op de beurs komen er vast tal van vragen in je op en zaken waar je meer over wilt weten. Deze vragen kun je wekelijks stellen tijdens een live Q&A-sessie. Kun je er een keer niet bij zijn? Geen probleem, ze worden namelijk opgenomen, zodat je ze op een later moment nog eens opnieuw kunt bekijken.

Prijs en garantie

In totaal bestaat de masterclass dus ongeveer uit 8 modules. Je kunt zien dat er veel tijd in is gestopt om de cursus vorm te geven, overal is aan gedacht. Denk je erover om de masterclass te volgen? Dan betaal je €497, een prijs die wat mij betreft past bij alles wat je er voor krijgt. Mocht je nog twijfelen, binnenkort stijgt de prijs naar €997 en dan is de terugverdientijd een stuk langer.

Stel dat de cursus je helemaal niet bevalt, of dat je erachter komt dat day trading toch niet iets is wat bij je past dan kun je binnen 14 dagen je geld terugkrijgen.

Mijn ervaringen met de cursus

Wat betreft mijn Day Trading Masterclass ervaringen ben ik positief. Ik vind dat je, met name voor de actieprijs van €497, waar krijgt voor je geld. Als je het day traden eenmaal onder de knie hebt, dan is dit bedrag ook binnen de kortste keren terugverdiend. Wel is het een cursus waar je ook je tijd en energie in moet steken, als je denkt ‘dit doe ik wel even’, dan heb je het mis. Er is niet voor niets 12 uur aan videomateriaal beschikbaar en deze video’s zijn allemaal het bekijken waard.

Kevin Timmer van Day Trading Masterclass
Kevin Timmer van Day Trading Masterclass

Als je na de eerste maand nog steeds toegang wilt houden tot de cursus, betaal je een maandelijks bedrag van €99,97. Hiervoor krijg je toegang tot de chatroom en dagelijks een watchlist toegestuurd. Is dit veel geld? Ja, als je zelf de tijd en energie in het in de gaten houden van de aandelen kunt steken. Als je dit liever door iemand anders laat doen, zodat je gelijk weet waar je aan toe bent, dan valt het bedrag van €99,97 juist weer mee.

De voor- en nadelen op een rij

Het grootste voordeel van de cursus vind ik dat Kevin ook zijn eigen missers deelt, hij is door schade en schande wijs geworden en behoed jou voor het maken van dezelfde fouten. Over day traden is op internet nu eenmaal ontzettend veel informatie te vinden en Kevin weet deze uitstekend te filteren en in de praktijk te brengen. Daarnaast biedt de online community ook een groot voordeel, met name voor de beginnende belegger, je krijgt het gevoel dat je het niet alleen doet en dat je bij de online community terecht kunt met vragen.

Nadelen heeft de masterclass ook, startend met de prijs. Het is namelijk best een hoop geld wat je ‘even’ moet neertellen. Sta je aan het begin van je day trading carrière, dan moet je de vaardigheden nog echt onder de knie krijgen en dan is dit bedrag niet heel snel terugverdiend. Met name als je handelt met een kleiner budget. Daarnaast zijn de positieve reviews die op zijn site staan, terug te vinden op vele andere websites. Beleggings- en tradingsfora zeggen er weinig over, maar dit kan natuurlijk ook komen omdat de cursus nog vrij nieuw is. De tijd zal het leren…

Eindoordeel: is de day trading masterclass een aanrader?

Zeker! Voor zowel de beginnende als gevorderde day trader is deze masterclass, wat mij betreft, een aanrader. Nu heeft de gevorderde day trader wellicht wat minder aan de online community en de live Q&A-sessies, maar ik ben van mening dat je er nog steeds van kunt leren. Kevin biedt interessante insights, waar je ook als gevorderde belegger misschien nog niet over hebt nagedacht.

Voor de beginnende belegger is deze cursus sowieso geschikt, je krijgt ontzettend veel informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Wel is het een best grote investering die je doet, niet iedereen kan zomaar even €497 missen. Het is dus wel aan te raden eerst even wat vooronderzoek te doen en bij jezelf te rade te gaan of day traden bij je past. Hiervoor kun je bijvoorbeeld eens een paar van Kevins gratis video’s op YouTube kijken. Zo krijg je in ieder geval een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Als laatste moet je natuurlijk wel rekening houden met de risico’s. Meer dan 80% van de mensen die start met day traden maakt in de eerste maanden verlies. Je leert door te doen, dus dit risico moet je wel in je achterhoofd houden als je besluit de masterclass te volgen en te starten met day traden.

Plaats een reactie