Vuile affiliate praktijken en waarom die voor een slechte naam zorgen

De laatste tijd kom ik steeds meer affiliates tegen die affiliate marketing in een kwaad daglicht zetten door vuile spelletjes. Vuile praktijken om er zelf beter van te worden.

Je zult je nu vast afvragen: waar heeft hij het over?

In dit artikel ga ik je laten zien hoe deze praktijken eruit zien en wat voor gevolgen deze hebben.

Disclaimer: dit artikel bevat géén affiliate links, want stel dat ik ga ranken op deze zoektermen dan wil ik hier NIET aan verdienen.

Gebruik van dubieuze termen als: “oplichter”, “betrouwbaar” of “scammer”

Zoek maar eens op een willekeurige (zeer succesvolle) internetondernemers, zoals Boyd Hoek, Jia Ruan of Joshua Kaats.

Je zult dan zien dat er veel websites zijn die dubieuze termen als “oplichter“, “betrouwbaar” en “scammer” hanteren.

Door iemand op deze manier (bij voorbaat!!) al in twijfel te trekken, zet je de bezoekers DIRECT al op het verkeerde been. Stel dat de bezoeker NIET doorklikt, dan blijven deze negatief geladen termen hangen. En zingt het rond dat deze internetondernemer onbetrouwbaar is of een oplichter.

Deze affiliates stellen dus bijvoorbaat een onwaarheid ter discussie, puur & alleen om kliks te verzamelen. En met die kliks uiteindelijk een product te promoten zodat ze hier een commissie over ontvangen.

Waarom doen affiliates dit?

Door dit soort “clickbait” titels te gebruiken, hopen ze dat mensen sneller zijn geneigd om door te klikken. Dit soort ‘Telegraaf-achtige sensationele titels‘ verhogen de interesse van potentiële bezoekers, maar de affiliates staan er niet bij stil dat dit de oprechte internetondernemers kan schaden.

Dit is echt schadelijk en zorgt er (wéér) voor dat affiliate marketing in een kwaad daglicht komt te staan. Met dit soort negatieve berichten, trappen de traditionele(re) media er ook in en denken ze echt dat dit shady business praktijken zijn.

Terwijl Boyd Hoek, Joshua Kaats en Jia Ruan steengoed zijn in wat ze doen en dit oprecht aan hun volgers (willen) leren.

Boyd Hoek, Joshua Kaats en Jia Ruan
De topondernemers: Boyd Hoek, Joshua Kaats en Jia Ruan

Waarom is dit schadelijk voor de markt?

Door die dubieuze termen te gebruiken zet je zo’n internetondernemer direct op 0-1 achterstand. Vooral als de bezoeker verder niet verder leest en alleen deze onwaarheid opslaat.

Verder is het natuurlijk van de zotte dat affiliates andere mensen zo zwart lijken te maken.

Terwijl, als je de artikelen van de affiliates leest, de moraal vaak wel is dat ze juist geen oplichter zijn.

Deze vuile affiliates stellen dus bijvoorbaat een onwaarheid ter discussie, puur & alleen om kliks te verzamelen. En met die kliks uiteindelijk een product te promoten zodat ze hier een commissie over ontvangen.

Enkele voorbeelden:

Altijd-korting

Altijd-korting: Oplichter is dikgedrukt, net zoals bij de Telegraaf vaak gedaan wordt en lees die omschrijving eens. Om te walgen toch, zo fout!

Bedrijvenconsultant

Ook hier weer insinuaties die nergens op gebaseerd zijn. Negatieve stemmingmakerij om kliks te krijgen.

Wederom ter discussie stellen of iets oplichting is.

Daadwerkelijk insinueren dat iemand door Jia Ruan is opgelicht. Wederom: vuile affiliate praktijken!!

Het negatieve sentiment gaat maar door.. Er zijn tientallen van dit soort clickbait titels en websites te vinden.

Waarom maak ik me hier zo druk over?

Omdat dit de affiliate marketing markt schaadt.

Affiliate marketing staat al jaren regelmatig ter discussie door dit soort praktijken. Die zorgen ervoor dat affiliate marketing een slechte naam krijgt. Want reken maar dat dit soort praktijken het imago van mannen als Boyd Hoek, Joshua Kaats en Jia Ruan schaadt.

En hun business. Want het zijn zakenmannen, ondernemers.

Als dit gemeengoed wordt in de ondernemerswereld, dan stopt toch elk bedrijf met affiliate marketing? Dan hoeft het niet meer.. niet als het zo moet.

Mijn oproep aan affiliates

Heel simpel: Stop met deze dubieuze negatieve praktijken!

Zorg voor positief sentiment. Maak mensen enthousiast over een product of dienst of cursus. Dát is affiliate marketing. Influencen met je website!

Door eerlijke (en tuurlijk kritisch mag hoor) reviews te schrijven. Maar stop met dat negatieve sentiment die de markt verpest.

Plaats een reactie