Wat is een Slider en waarom je hier vooral NIET voor moet kiezen

In dit artikel ga ik het met je hebben over een slider voor je website, wat dit is en waarom je deze vooral niet op je WordPress website moet gebruiken.

Ben je onverhoopt op zoek naar een recept voor een slider? Klik dan hier. Of ben je op zoek naar eentje voor je camera? Klik dan hier.

Inhoudsopgave
1. Wat is een Slider?
2. Waarom zou je een Slider gebruiken?
3. Waarom je geen Slider op je WordPress website moet gebruiken
4. Slider recepten
5. Slider voor je camera

1. Wat is een Slider?

Een slider is vaak het grote vlak onder het menu op een website. Hier zie je vaak een aantal afbeeldingen elkaar afwisselen of een video. Er kan ook een call-to-action tussen zitten, dus een actiegerichte tekst met een knop om ergens naar toe te gaan. Vaak zie je ook van die kleine bolletjes onderin, zodat je weet hoeveel afbeeldingen of slides je nog kunt zien of even kunt doorklikken.

Voorbeeld van een slider op WordPress
Voorbeeld van een slider

Op zich een mooi concept en het ziet er ook in sommige gevallen mooi uit. Maar het heeft zeker niet mijn voorkeur. Ik heb er zelfs een hekel aan. Waarom? Dat lees je zo..

Voor WordPress zijn er verschillende plugins te vinden die je hierin kunnen voorzien. Zowel gratis als betaalde plugins.

2. Waarom zou je een Slider gebruiken?

Een slider wordt vaak gebruikt ter opleuking van de homepage. Het biedt je een snel overzicht waar de website over gaat, het heeft een call-to-action of krijgt in één oogopslag direct een aantal belangrijke dingen over het bedrijf te weten.

Het lijkt dus wel handig om er eentje te gebruiken, maar dat is het niet.

Een andere benaming is carrousel. Een wat deftigere benaming vind ik.. Maar het komt een beetje neer op hetzelfde: meerdere slides met plaatjes of call-to-action om de bezoeker te stimuleren ergens op te klikken.

3. Waarom je geen Slider op je WordPress website moet gebruiken

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom jij geen slider op je WordPress website moet gebruiken.
De belangrijkste reden is dat het een conversie killer is. Het maakt je website gigantisch traag.
De afbeeldingen zijn vaak heel groot, ze moeten tenslotte een scherm bijna vullen. Doordat ze zo groot zijn, zijn ze ook groot in MB’s. En dat merk je: je website wordt er traag van. Erg onprettig.

Een andere reden om er geen te gebruiken is dat je bezoekers echt niet gaan wachten totdat de volgende slide komt. Dit duurt vaak ook te lang of juist te kort. De timing is vaak net niet goed.

Een slider lijkt vaak ook op een advertentie. Omdat hij beweegt. En dat vinden mensen irritant. Je wilt toch niet dat ze je website irritant vinden?

Nog een andere reden is dat er vaak stockfoto’s voor worden gebruikt. Van die nietszeggende saaie foto’s.
Als je het al in je hoofd haalt om er eentje te gebruiken, laat dan op zijn minst een aantal goede bedrijfsfoto’s maken door een goede fotograaf. Een goede betaalbare fotograaf is sowieso een goed idee om je website op te leuken met professionele foto’s.

Zoals je begrijpt is het gebruik van een slider op je website geen goed idee.

4. Recepten

Voor de mensen die op zoek waren naar recepten, heb ik hier 3 leuke recepten neergezet:

  1. Kleine minis
  2. Pizzasliders uit de oven
  3. Chicken chili cheese burgers

Heb jij zelf ook leuke recepten? Laat het me weten, dan kan ik ze op de site opnemen. Dit blog is zoo divers 😉

5. Slider voor je camera

Voor een goede slider voor je camera zou ik je adviseren om een kijkje te nemen bij Kamera Express, mijn favoriete camera winkel.

Hier vind je een ruim assortiment accessoires voor camera’s.

Plaats een reactie