Review Affiliate Held – De WordPress plugin voor affiliates – Mijn beoordeling

Affiliate Held logo

In dit artikel ga ik de nieuwe tool Affiliate Held reviewen. Dit is een krachtige WordPress plugin voor affiliates, waarmee je binnen no-time een goede affiliate site hebt gebouwd. In deze review bekijk ik de tool, maar ook de makers achter deze tool en wat ze in de toekomst nog van plan zijn.

Inhoudsopgave

Inhoud van dit artikel


Wat is Affiliate Held?

Een simpele prijsvergelijking - Affiliate Held - Wordpres plugin - Prijs en prijzen vergelijken
Prijzen vergelijken met AffiliateHeld wordt echt makkelijk! Dit zet je in een minuut klaar!

Affiliate Held is een WordPress plugin waarmee je eenvoudig producten uit affiliate netwerken zoals Bol.com, Tradetracker en Daisycon kunt inladen op je website. Vervolgens kun je deze zelf “stylen” zodat het er goed uitziet. Producten worden automatisch actueel gehouden door frequente updates. Ideaal, want om dit handmatig te doen is een giga klus.

Affiliate Held is dus een WordPress plugin. Alleen dat is voor de meeste affiliates al een voordeel, want vrijwel elke affiliate site is met WordPress gemaakt. Deze tool is lijkt dus onmisbaar voor elke affiliate marketeer. Maar is dat wel zo?

Wie zijn de makers van Affiliate Held?

Ik ben benaderd door één van de eigenaren, Jari Dohmen, om de tool te gaan testen in een groepje van 10 testers. Hij vertelde me dat hij dit samen met Dennis van de Ven (nee, niet de TV wederhelft van Jeroen van Koningsbrugge) heeft opgezet. Net als Dennis is Jari ook al enige tijd bezig met affiliate marketing en gezamenlijk kwamen ze tot de conclusie dat er nog geen goede tool is voor affiliates in de Nederlandstalige markt.

Jari Dohmen - Oprichter Affiliate Held
Afgestudeerd als fysiotherapeut heeft Jari besloten om zijn droom achterna te gaan als online marketeer. De websites die hij naast zijn baan als fysio heeft opgebouwd beheert hij nu fulltime.
Dennis van de Ven - Oprichter Affiliate Held
Na zijn opleiding Communication & Multimedia Design besloot Dennis zijn passie voor programmeren te volgen. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van WordPress oplossingen en beheert hij diverse winstgevende websites.

Ze hebben hun krachten gebundeld en zijn pas in mei/juni van 2021 gestart met dit project. Ik vind het erg knap dat ze zo snel een werkend product hebben opgeleverd.

Een typisch voorbeeld van: ze hadden een probleem en zochten een oplossing. Die hebben ze vervolgens gebouwd.

Ik heb al even gepeild of Dennis niet ook een tooltje voor mij wilde bouwen, maar helaas 😉

Zo heb ik nog diverse ideeën voor plugins, iemand die me daarbij kan helpen?

Ok, terug naar de makers. Jari belde me dus persoonlijk op en ik heb wel een uur met hem aan de lijn gehangen. Ik vind het altijd erg leuk om mede-affiliates en mede-ondernemers te spreken.

Ik mocht dus één van de eerste testers worden en kreeg een prima deal om licenties aan te schaffen.

Aanbieding
Door mijn goede contact met Jari heb ik een persoonlijke kortingscode met 10% korting als je nu aanschaft. Gebruik de code “moosty” voor 10% korting.
Mijn advies: neem meer licenties dan je NU nodig hebt, want je gaat altijd opschalen!

Gebruik de kortingscode “moosty” voor 10% korting, alleen geldig als je via onderstaande knop klikt:

Het grootste probleem van affiliates

Dit probleem herkent elke affiliate: je hebt een goed artikel geschreven of een pagina over een bepaald product en ineens wordt dit product niet meer verkocht. Of de prijs veranderd constant. Het probleem is dan ook dat het heel lastig is om producten constant actueel te houden.

Doe je dit handmatig voor 5 artikelen dan is dat nog wel te doen. Maar heb je meerdere websites met tientallen of honderden of zelfs duizenden producten dan is dit geen doen meer.

Je gaat dan al snel kijken naar oplossingen om deze producten actueel te houden.

Zo zijn er dus tools ontstaan die dit probleem oplossen.

De oplossing: Affiliate Held

Hier lopen Dennis en Jari ook tegenaan: het probleem om de producten op hun websites actueel te houden. De meeste affiliate netwerken bieden de mogelijkheid om een product feed of API te downloaden of gebruiken, maar zonder technische kennis is dit vaak lastig om te implementeren. Met die productfeed of API is het mogelijk om producten actueel te houden. Maar dit is dus vrij complex.

En hier komt Affiliate Held om de hoek kijken: deze tool maakt dit makkelijk. Echt heel eenvoudig.

Zo sluit je Bol.com, Tradetracker en andere netwerken binnen een paar tellen aan.

Volg de stappen, lees eventueel de documentatie even (die ze heel erg handig op de juiste plek hebben neergezet, ideaal!) en de netwerken zijn snel aangesloten.

En de volgende stap is natuurlijk het inladen van producten en deze op je site te zetten.

Dit vergt even wat kennis, maar dat wordt ook allemaal keurig uitgelegd.

Neem er even een paar minuten de tijd voor om de documentatie te lezen voor je begint, dan is het vanzelfsprekend en onthoudt je de stappen veel beter.

Er is echt goed over deze tool nagedacht, de eenvoud maar ook de kracht.

Aanbieding
Door mijn goede contact met Jari heb ik een persoonlijke kortingscode met 10% korting als je nu aanschaft. Gebruik de code “moosty” voor 10% korting.
Mijn advies: neem meer licenties dan je NU nodig hebt, want je gaat altijd opschalen!

Gebruik de kortingscode “moosty” voor 10% korting, alleen geldig als je via onderstaande knop klikt:

Wat kan Affiliate Held?

Zoals gezegd kan Affiliate Held dus producten van affiliate netwerken inladen zodat jij je op je website kunt verwerken. De tool zorgt er automatisch voor dat de producten actueel worden gehouden, ideaal. Daarnaast zijn er diverse modules, die bespreek ik verderop in deze review.

Hoe werkt Affiliate Held?

Fantastisch. Hahaha. Dat is alles wat je weten moet. Probeer het zelf eens uit. Bekijk bijvoorbeeld de demo hier.

Welke netwerken zijn aan te sluiten?

De tool heeft koppelingen met Bol.com, Daisycon, Tradetracker, Tradedoubler, Awin, AdTraction en Partnerize (Coolblue). Zoals ik al liet doorschemeren: het aansluiten werkt erg snel en goed, mits je even de documentatie doorleest.

Bol.com logo
Tradedoubler
Daisycon
Awin
Tradetracker
Partnerize

Affiliate producten - Affiliate Held

Welke modules heeft Affiliate Held?

Affiliate producten

Automatisch up-to-date producten, prijzen, meerdere aanbieders en zelfs je affiliate links invoeren. De affiliate producten module zorgt ervoor dat alle data actueel blijft. Een krachtige module zodat jij kan focussen op wat er écht toe doet.

Dit is de kern van de WordPress plugin. De must have dus! Het mooie is dus dat je alles kunt aanpassen. Van de kleur van de knop, tot de tekst en alle teksten en linkjes. Echt perfect en goed over nagedacht!

Automatische Inhoudsopgave

Automatische inhoudsopgave - WordPress plugin - Affiliate Held
Automatische inhoudsopgave – WordPress plugin – Affiliate Held

Bezoekers van jouw website willen direct en snel lezen wat ze zoeken. Onze automatische inhoudsopgave module geeft een unieke styling aan jouw inhoudsopgave. Bovendien hoef je nooit meer handmatig een “anchor” link in te stellen.

Erg handig, vooral als je vaak meerdere producten beschrijft op een blog.

Veelgestelde vragen

Met goede veelgestelde vragen zet je jezelf neer als specialist. Je biedt bezoekers snel en eenvoudig informatie aan waar ze naar opzoek zijn. Door de veelgestelde vragen module is je website geoptimaliseerd voor de “Google Rich Snippets” en is daarom 100% SEO proof.

Ik vind het fantastisch dat ze ook dit soort dingen oppakken, want Google Rich Snippets zijn onmisbaar voor je site en het scheelt de nodige plugins installeren als je dat allemaal met 1 plugin kunt doen. Erg handig!

Voor wie is Affiliate Held geschikt?

Deze tool is geschikt voor affiliates die een affiliatesite hebben en regelmatig producten en prijzen moeten updaten. Vaak doen ze dit nu nog handmatig of met andere (ingewikkelde) tools, maar daar gaat nu verandering in komen. Stap over naar deze tool. Nu. Vandaag. En het maakt je leven zooooveel chiller.

Veelgestelde vragen over Affiliate Held

Wat kost deze fantastische tool?

De tool kost eenmalig €67 voor 1 licentie en dat loopt op van €97 voor 3 licenties tot €127 voor 10 licenties. Je hebt 1 licentie per website nodig.

Waar kun je Affiliate Held kopen?

Via deze link.

Moet je technisch zijn om Affiliate Held te gebruiken?

Nee, in tegenstelling hebben Jari en Dennis ervoor gezorgd dat de tool uitblinkt door zijn eenvoud. Het werkt heel intuitief en lekker. En je hoeft dus niet technisch te zijn om deze tool in gebruik te nemen. Iedereen kan ermee overweg.

Richt Affiliate Held zich alleen op de Nederlandse markt?

Ja, want “wij komen uit Nederland en we hebben gemerkt dat affiliate marketing in Nederland “nog” in de kinderschoenen staat. Affiliate Held ondersteunt de groei van affiliate marketing in Nederland. We bieden Nederlandse support, Nederlandse documentatie en Nederlandse instructievideo’s. Nooit meer ingewikkelde gesprekken op vreemde tijdstippen met de supportafdeling van een buitenlands bedrijf.”

Ideaal dus! Nederlandse support. Nederlandse uitleg. Nederlandse documentatie.

Welke andere oplossingen zijn er?

Een andere tool die overeenkomt met Affiliate Held is ContentEgg Pro.

Ik gebruik deze al jaren, maar qua gebruiksvriendelijkheid komt die niet in de buurt van Affiliate Held. Ook de enorme lijst met modules die er nog aan zitten te komen, heeft Affiliate Held wat mij betreft de voorkeur.

Mijn conclusie over Affiliate Held

Mijn advies aan alle Nederlandse affiliates is om Affiliate Held te gebruiken.

Ik heb het natuurlijk al doorlaten schemeren in de tekst van deze review, maar ik vind het een geweldige tool. Dat komt door de eenvoud, het gemak en de geweldige functionaliteit van deze tool.

Aanbieding
Door mijn goede contact met Jari heb ik een persoonlijke kortingscode met 10% korting als je nu aanschaft. Gebruik de code “moosty” voor 10% korting.
Mijn advies: neem meer licenties dan je NU nodig hebt, want je gaat altijd opschalen! En koop nu, voordat ze overgaan op abonnementen.

Gebruik de kortingscode “moosty” voor 10% korting, alleen geldig als je via onderstaande knop klikt:

Plaats een reactie