Marketing software & tools

Yes, mijn marketing tools overzicht! Ik ben zelf dol op goede software en tooltjes. Dingen die mijn leven makkelijker en efficiënter maken. I love it.

Marketing tools

In dit overzicht deel ik mijn meest gebruikte software en marketing tools met je, zodat jij hier ook je voordeel mee kunt doen. Uiteraard voorzien van affiliate link om mijn passieve inkomen te vergroten.

Betaalde software: omdat het werkt!
Gratis is bijna niet meer te vinden online. Je betaalt tegenwoordig gewoon voor je dienst. De software hieronder is dus voornamelijk betaalde software. Omdat het het waard is. Tuurlijk kun je ook op zoek naar een gratis alternatief, maar dat werkt altijd minder goed. Dus ik ben graag bereid om te betalen voor goede software die mijn leven makkelijker maakt. Daarbij: jij wilt toch ook betaalt krijgen voor je diensten?

Inhoud van dit artikel

WordPress

Mijn websites bouw ik altijd met WordPress. Goh, net zoals 30% van alle websites wereldwijd. Ja, omdat het gewoon lekker werkt. En je kunt natuurlijk gigantisch veel plugins en thema’s vinden voor WordPress. Dit zal je dan ook niet verbazen.

Tuurlijk er zijn ook aanbieders als Jimbo of Wix, maar die zijn vaak net weer wat te beperkt in de mogelijkheden. WordPress werkt voor mij. Perfect.

Eerder werkte ik nog wel met Joomla, maar WordPress is zo’n verademing. En allang niet meer alleen voor blogs, complete bedrijfswebsites of applicaties, van alles draait op WordPress. De reden hiervoor is dat het goed ondersteund wordt, er zit een heel team van slimme ontwikkelaars op en het is zowel in het Engels als Nederlands beschikbaar.

Ook in de community vind je direct antwoord op je vragen. Heb je een vraag, stel die dan op de WordPress support forums en die is binnen een paar minuten beantwoord. Fantastisch!

Divi van Elegantthemes

Sinds een jaar maak ik intensief gebruik van het thema Divi in combinatie met hun builder. Deze werkt zooo fijn!!! Je kunt hier echt werkelijk alles mee maken. En super simpel!

Divi is te vergelijken met andere builders zoals Elementor, Beaver Builder en WP Page Builder. Maar Divi werkt gewoon net even lekkerder, net even sneller, net even beter dan die andere builders. Ok, dat is mijn mening maar ik heb ze allemaal gebruikt en getest. Divi kwam voor mij echt als snelste en als beste uit de test.

GeneratePress

De laatste tijd gebruik ik ook GeneratePress regelmatig.. Een zeer simpel thema die in combinatie met de WordPress Gutenberg Editor ook heerlijk volledig is. Ik heb overigens wel GeneratePress Premium, want daar kun je net even meer mee. Dat is een betaalde plugin van slechts 49 dollar. Die plugin is wat mij betreft wel cruciaal als je GeneratePress gebruikt, want je kunt er heel veel dingen mee instellen, zoals kleuren, lettertypes, etc.

Adobe Creative Cloud

Volgens mij een must-have als je ook maar iets online doet is Adobe Creative Cloud. Jaja, het dure pakket.

Ik begon met het pakket voor fotografie, omdat ik dat regelmatig in mijn vrije tijd doe. Foto’s bewerken met Photoshop, kleuren en contract verbeteren met Lightroom.

Maar op een gegeven moment wilde ik ook logo’s maken, dus had ik Illustrator nodig. En video’s bewerken, dus Premiere Pro. En zo heb ik inmiddels het gehele Adobe Creative Cloud pakket. Ideaal en onmisbaar!

Tip: maak je vaak social posts? Neem dan eens een kijkje naar Spark Post van Adobe. Super handig! Ik schrijf hier binnenkort wel even een review over.

Notion

Notion is mijn nieuwe favoriete notitie app. Waar ik voorheen altijd de reguliere ‘Notities’ app op de Apple Iphone gebruikte ben ik recent geswitcht naar Notion.

Wat een verademing is dat. En wat kun je er veel mee!

Van to do’s, tot notities en gewoon dingetjes opslaan. Alles kan met deze app.

Ik sla er zelfs mijn verdenkingen en theorieën voor Wie is de Mol in op 😉

Notion is dan ook erg handig als Molboekje!

Oh en had ik al verteld dat ik het als App op mijn iPhone heb, maar ook op mijn Macbook? Door handige synchronisatie heb ik altijd alles en overal bij de hand.

Ik gebruik Notion dus zowel privé als voor werk. Mijn projecten plan ik erin, mijn to do’s zet ik erin, ideeën voor nieuwe business(es), “braindumps” maar ook herinneringen. Echt super handig en een aanrader!

Conclusie: mijn favoriete marketing tools

Ja, dit artikel zal regelmatig bijgewerkt worden. Want ik probeer graag nieuwe software uit.

Ik hoop dat je er wat aan had.