Hoe ik mijn eerste affiliate commissie verdiende via Paypro

In dit artikel beschrijf ik hoe ik mijn eerste affiliate commissie verdiende.

Sinds ik een jaar of 12 was ben ik al online actief. Eerst wat aankloten en kijken wat je met internet kunt, maar later ook steeds serieuzer. Ik kwam er steeds meer achter dat je geld kunt verdienen met internet, dus daar ben ik me in gaan verdiepen. Super interessant natuurlijk, want je kunt dit gewoon thuis doen..

Mijn allereerste affiliate commissie

Iets meer dan 9 jaar geleden verdiende ik mijn eerste affiliate commissie. Ik heb het even teruggezocht en dat was het product: “Bouw vandaag nog zelf je Nintendo Wii om, binnen een half uur klaar, 5 boeken en 6 downloads.” dat verkocht werd via Paypro. Bekijk het screenshot hieronder maar eens:

Mijn eerste affiliate commissie van Paypro

En zo heb ik door de jaren heen een leuk extra inkomen met Paypro kunnen genereren. Ik heb echt de gekste producten gepromoot: van een cursus om vrouwen te versieren tot een digitaal TV pakket. En verder natuurlijk veel in de dieet niche.

Afvallen en dieetniche

Op een gegeven moment las ik ergens (hier kom ik in mijn cursus op terug! Geheime tip 🙂) over een nieuwe dieetpil van Kim Kardashian. Op dat moment was Kim Kardashian een beetje bekend van die gelekte sekstape met Ray-J, maar omdat het over een dieetpil ging dacht ik: oh dit kon wel eens interessant zijn. De afvallen en dieet niche is namelijk altijd goed geld verdienen.

Dus ik ben toen op zoek gegaan naar die dieetpil en of er ergens een affiliate netwerk was die haar pil promootte. En ja hoor! Al vrij snel vond ik MoreNiche.. daar heb ik me toen direct aangemeld. Zie de onderste regel in het screenshot hieronder.

Mijn eerste affiliate commissies

Op 29 december 2011 registreerde ik me bij MoreNiche en al op 31 december verdiende ik mijn eerste commissie: €14,03.

Vanaf toen ging het aardig hard en bedacht ik me om meteen mijn eigen concurrentie te worden, dus ik bouwde ook een Belgische (.be) variant en nog 2 met het .nl domein.

In een paar weken domineerde ik Google op de relevante zoektermen voor die dieetpil. En omdat het een nieuwe pil was Ă©n ik hun merknaam in mijn domeinnaam mocht gebruiken ging dit natuurlijk heel snel. Met de juiste SEO strategie domineerde ik de resultaten en kwamen letterlijk alle bezoekers naar mijn websites. Ok, op 1 kleine concurrent na.. maar die stond toch pas op plek 5 ofzo…

Dit trucje heb ik daarna nog weten toe te passen op allerlei andere dieetpillen. Eerst de Nederlandse laten ranken. Vervolgens een Belgische variant en daarna mijn eigen concurrentie beginnen. En ja hoor: dit werkte ook voor een stuk of 3 andere dieetpillen.

Natuurlijk werd ik soms ingehaald door andere sites die sterker waren.. Dus ik besloot op een gegeven moment om kleinere sites te maken die ervoor moesten zorgen dat mijn hoofdsites hoger konden ranken.

Zo ben ik beste-afslankpillen.nl begonnen met als doel om mijn hoofdsites hoger te laten ranken. Het grappige was: juist deze site kwam steeds hoger in Google terecht. En op een gegeven moment nam deze website een groot gedeelte van mijn sales in. Geen probleem natuurlijk: ik switchte snel mijn focus van de “hoofdsites” naar beste-afslankpillen.nl die mijn nieuwe hoofdsite werd.

Met die site heb ik echt jarenlang bovenaan in Google gestaan. Bovenaan is plek 1. Laat ik even duidelijk zijn.. En dat levert natuurlijk goud geld op. Passief. Naja.. af en toe een kleine update.. een nieuw artikeltje.. of een kleine update aan een bestaand artikel..

Google = bye bye affiliate sites

Totdat ik bij Google aan de slag ging. Toen heb ik letterlijk al mijn affiliate sites gedag gezegd. Dit mag natuurlijk niet gecombineerd worden. SEO/SEA is natuurlijk Google. En alles wat ik daar leerde kon ik niet voor mij privé inzetten.

Dus toen ik begin dit jaar bij Google wegging, kon ik letterlijk weer vanaf 0 beginnen.

Nou heb ik inmiddels niet zoveel met de dieetpillen niche (oh wacht: nooit gehad ook haha), dus die route wil ik niet weer inslaan.

Ik ga dus letterlijk weer vanaf nul beginnen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Gewoon goede content schrijven. Leuke artikelen. Waardevolle blogs.

I got this!

Wil jij ook succesvolle affiliate sites leren bouwen?

Dat kan: neem een kijkje bij mijn cursussen of laat je door mij coachen.

Plaats een reactie