Beste NFT Cursus van 2022

2021 was het jaar van de opkomst van NFT’s. Steeds meer mensen ontdekken deze fantastische nieuwe manier van geld verdienen: namelijk het handelen in NFT’s. Inmiddels zijn er enkele NFT cursussen beschikbaar, in het Nederlands en in het Engels.

In dit artikel behandel ik de beste NFT cursus van 2022 en deel ik mijn ervaringen.

Welke NFT cursussen zijn er?

Er zijn momenteel nog niet zo gek veel NFT cursussen op de markt. Mitchel van Duuren was één van de eerste Nederlanders met een cursus en inmiddels is mijn eigen NFT cursus ook gelanceerd.

De beste NFT cursus van 2022

De ‘slager keurt zijn eigen vlees’ en ‘wij van wc-eend’, maar ik denk dat mijn NFT cursus de beste NFT cursus van 2022 is. Hieronder zal ik uitleggen waarom.

NFT Cursus – Maarten “Moosty” Oostland

Begin van dit jaar begon ik me te interesseren in NFT’s, ik zag dat er een hype ontstond en wilde daar meer over weten. Maar in diezelfde periode was ik ook druk bezig om de Complete Crypto Cursus van Cryptocommunity te ontwikkelen samen met mijn compagnons, dus ik heb het NFT wereldje even links laten liggen. Nadat de Complete Crypto Cursus af en gelanceerd was en mijn vriendin hoogzwanger was in September, ben ik me er weer in gaan verdiepen.

Volle bak, want ik kocht direct een paar NFT’s. Ik heb een paar miskopen gedaan, maar al vrij snel flipte ik leuke sets met winsten van 2-3x de aankoopprijs. Dat is lekker verdienen.

Aangezien ik natuurlijk geen vreemde in het ‘cursus-maken-wereldje’ ben, bedacht ik direct: hier ga ik een cursus van maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Na de geboorte van mijn dochter, ben ik rustig de structuur gaan opzetten en sinds december 2021/januari 2022 begon de cursus echt goed te vorderen.

Nu halverwege januari 2022 is de cursus ‘goed genoeg’ om te gelanceerd te worden. Hiermee bedoel ik: ik voeg wekelijks nieuwe video’s en content toe.

Om die reden heb ik dan ook besloten om een goedkope introductieprijs te hanteren en niet meteen ‘de volle prijs’ te vragen.

Waarom is mijn NFT cursus beter dan die van Mitchel?

Mitchel is heel goed in het creëren van FOMO. “Fear Of Missing Out” ofwel constant het gevoel te hebben dat je iets mist als je geen actie onderneemt.

Dat is een fantastische marketingstrategie, maar veel mensen hekelen dit ook.

Ik heb er dus heel bewust voor gekozen om niet dit pad op te gaan, maar echt mijn kennis te delen over NFT’s. Dat vind ik ook het leukste: mensen iets leren en ze vervolgens zelf hier succesvol mee aan het werk te zien gaan.

Mijn NFT Cursus is heel praktisch van aard, relatief korte video’s zonder veel poespas maar wel met goede uitleg van hoe dingen werken. Ook focus ik me niet alléén op het snelle geld verdienen, maar ook op de markt eromheen. Welke andere NFT marktplaatsen zijn er? Ik wil juist een volledige cursus maken die voor heel veel mensen geschikt is, en niet alléén de gelukszoekers en ‘snel-geld-verdienen‘ types. Niet dat daar iets mis mee is hoor, ik hou er zelf zeker ook van om snelle flips te doen en snel veel geld te verdienen.

Zoals hierboven al benoemd is mijn cursus nog in ontwikkeling. Van de genoemde marktplaatsen is er momenteel één die ik volledig heb uitgelicht en dat is natuurlijk OpenSea: hier zit gewoonweg het meeste volume. Maar ik ga me in 2022 dus ook storten op de Solana, Tezos en Enjin blockchains met bijbehorende NFT marktplaatsen. En alternatieven voor Opensea.

Mijn manier van lesgeven is: kort, praktisch en met humor. Ik maak tijdens mijn cursus video’s regelmatig grapjes, ik denk dat dat ook leuk is om te volgen. Geen ellenlange, langdradige uitleg maar gewoon duidelijk en krachtig met humor!

Wat leer je in mijn NFT Cursus?

Ik leer je een sterke basis zodat jij veilig NFT’s kunt kopen en opslaan en je weet waar je tegenaan kunt lopen want er zijn een hoop oplichters actief in dit soms schimmige wereldje.

Je leert in mijn cursus hoe je onderzoek doet, waar je op moet letten en welke onmisbare tools je kunt gebruiken.

Daarnaast leer ik je hoe jij NFT’s kunt verkopen (flippen) voor winst, hoe je zelf een NFT maakt en verkoopt op OpenSea.

En in de komende maanden maak ik steeds meer video’s, ook over andere blockchains zoals Solana, Tezos en Enjin. Maar ik ga ook dieper in op Metaverse(s), web3 en games. Want deze wereld staat nog maar in de kinderschoenen en er zijn zoveel gave ontwikkelingen!!

Ik heb een gigantische lijst met video’s op mijn ToDo staan en ik kan niet wachten om die allemaal met je te delen. Ik ben echt heel enthousiast over wat ons allemaal nog te wachten staat de komende jaren en dit deel ik dan ook graag met je.

Voor nu:

Check mijn cursus hier, volg me op Instagram (@maartenoostland) en voeg me toe op LinkedIn. Ik heb ook een Discord server voor mijn Moosty Community, meld je (nu nog) gratis aan!

NFT Secrets – Mitchel van Duuren

Je bent de advertenties van Mitchel ongetwijfeld al eens tegengekomen.

Mitchel van Duuren
Mitchel van Duuren

Als je ook maar iets met crypto doet, dan wordt je zelfs doodgegooid met zijn advertenties. De reacties onder zijn Facebooks ads zijn dan ook regelmatig enigszins negatief. Maar dit zijn vaak haters die totale nietsnutten zijn en nooit iets zullen bereiken in hun leven.

Anyway: via zijn advertenties kom je op een email-lijst en stuurt hij je dagelijks interessante mails. Hij is momenteel een paar uurtjes in de ochtend bezig met NFT’s en stuurt dan ook vroeg zijn mails.

Als je eenmaal zijn programma hebt aangeschaft dan kom je op zijn rustige leer-platform. Hier staat de cursus NFT Secrets en kun je zijn video’s bekijken van NFT Insider.

Inmiddels is Mitchel begin januari volledig overgestapt op Discord en dat is een bruisende community geworden. Ik zit hier ook dagelijks in en heb zelfs al een paar bekenden gespot en gesproken. Erg leuk en vooral leerzaam.

Je kunt hier precies zien wat iedereen bezighoudt, wat ze kopen en zelfs wat iedereen verkoopt.

NFT’s flippen

Een belangrijk onderdeel van NFT’s handelen is namelijk het flippen ofwel het kopen & verkopen. Hoe sneller je flips, hoe sneller je winst maakt en hoe duurder je sets kunnen worden.

REVIEW WORDT NOG VERDER UITGEBREID – Vanaf 17 januari 2022

Meer informatie over NFT’s?
Meld je aan voor mijn gratis NFT mailserie:

    Plaats een reactie