Madelon Vos

Madelon Vos

Als je je de laatste jaren een beetje bezig houdt met crypto of financiële zaken, dan is de kans groot dat je Madelon Vos bent tegengekomen.

Madelon Vos is tegenwoordig bijna overal te vinden: van podcasts en columns bij diverse media tot haar Youtube kanaal. Niemand kan meer om Madelon heen lijkt het.

Wie is Madelon Vos?

Madelon Vos heeft aan de Hanze Hogeschool gestudeerd. Ze heeft haar bachelor Small Business and Retail Management gehaald en ze heeft ook aan de Hogeschool van Amsterdam een minor “Investing” gedaan.

Nadat ze is afgestudeerd is ze gaan werken bij Van Lanschot Bankiers (5 maanden), was ze Editor bij DutchChain (5 maanden) en is ze in juli 2018 aan de slag gegaan bij IEX Media in Amsterdam.

In die tussentijd heeft ze ook geschreven voor Business Insider (mei 2017 tot december 2018) over investeren.

Ze was columnist bij IEX.nl, deed Technische Analyse bij TradingView en ze presenteerde ruim 3 jaar de Cryptocast bij BNR Nieuwsradio als Crypto Analyst.

Verder doceerde ze al ruim 2 jaar aan de Hogeschool van Amsterdam over macro en monetaire economie, cryptocurrencies en technische analyse.

Eigen bedrijf: MTRV Media BV

Ok, en dan heeft ze ook nog een eigen bedrijf: MTRV Media. Hiermee heeft ze een Youtube kanaal (met op het moment van schrijven ruim 35k abonnees), cursussen (5000+ inschrijvingen) en natuurlijk zelf ook actief investeerder & crypto trader.

Wat een waslijst en wat een bezige bij is Madelon.. Erg leuk om te zien en wat ik vooral zo tof vind, is dat ze een vrouw is in zo’n typische mannenwereld. Dat zal ze ongetwijfeld vaak te horen krijgen.

Madelon = Youtuber & Influencer

Haar Youtube filmpjes nemen ook flink in populariteit toe en dat komt omdat ze alles zo goed & duidelijk weet uit te leggen. Ze kan de moeilijkste onderwerpen heel laagdrempelig uitleggen waardoor je de financiële wereld echt beter gaat begrijpen.

Zo heeft ze momenteel twee hits:

  • Madelon Praat: hierin praat ze ‘gewoon’ thuis over de economie! Erg leerzaam.
  • Madelon Navigeert – hierin interviewt ze een gast terwijl ze hem/haar rondrijdt.

Mijn favoriete Youtube filmpjes van Madelon

Eén van mijn favorieten is Madelon Navigeert met Willem Middelkoop.

Willem Middelkoop over de BIG RESET

Plan B (deel 1) – over zijn Stock-to-Flow model

Plan B (deel 2) – over zijn Stock-to-Flow model

Tsja, ik lijk een aardige fanboy als ik dit zo teruglees. Klopt! Ik ben ook fan van haar, omdat ze het zo geweldig leuk & laagdrempelig doet. Ik leer veel van haar & haar gasten.

Meer van Madelon