Affiliate worden bij PayPro en alle vragen daarover beantwoord

Eén van mijn favoriete affiliate netwerken is PayPro. Niet alleen mijn cursussen staan hier inclusief affiliate programma maar zelf ben ik ook actief als affiliate bij PayPro.

Bij het onboarden van nieuwe affiliates voor mijn cursussen ontving ik vaak dezelfde vragen, vandaar dat ik nu dit artikel heb gemaakt over het aanmelden bij PayPro als affiliate.

Hoe kan ik me aanmelden bij PayPro als affiliate?

Via deze link kun je je gratis aanmelden als affiliate bij PayPro.

Kost het aanmelden als affiliate bij PayPro ook geld?

Nee, dit is volledig gratis.

Inmiddels hanteert PayPro een registratiefee van 7,50 euro. Op die manier kunnen zij de ondersteuning blijven bieden die affiliates van ze gewend zijn. Een slimme manier om een kleine drempel op te werpen én een klein graantje mee te pikken van de TikTok hype.

PayPro vraagt om een KVK nummer

Dan zit je in het registratieproces om verkoper te worden. Laat het kvk nummer leeg en ga verder of klik op deze link.

PayPro vraagt om een BTW nummer

Ook dan zit je in het registratieproces om verkoper te worden, terwijl jij je als affiliate wilt aanmelden. Klik op deze link om je als affiliate aan te melden.

Moet ik een zakelijke bankrekening hebben als affiliate bij PayPro?

Nee, je kunt prima met een particuliere rekening starten als affiliate. Zodra jij de grens van zo’n 8.000 euro in het jaar hebt bereikt dien je hierover belasting te betalen.

Je inkomsten dien je natuurlijk ten alle tijde op te geven bij de Belastingdienst.

Ik heb iets verkeerds gedaan en heb hulp nodig van PayPro

Vraag dan even via de support chat om hulp. Zij helpen je vaak binnen 1 werkdag verder. Let op: alleen te bereiken op werkdagen.

Moet ik mijn bankrekening valideren?

Ja, het is verplicht om je bankrekening te valideren bij PayPro. Dit komt omdat zij door de Nederlandse Bank verplicht zijn om geldstromen en transacties transparant te hebben. En ze moeten natuurlijk weten met wie ze zaken doen, dus hier ontkom je niet aan.

De validatie duurt altijd even en is dus niet direct doorgevoerd. Vaak duurt het 2-4 werkdagen.

Moet ik Belasting betalen?

Ja, zodra je geld verdient moet je dit opgeven bij de Belastingdienst. Dat is verplicht voor iedere Nederlander.

Zodra je inkomsten boven een bepaald bedrag uitkomen (iets meer dan 8.000 euro) dan moet je over dit bedrag belasting betalen.

Als je lagere commissies ontvangt dan je normaal krijgt komt dat door:

Vaak heeft de verkoper dan een actie waardoor de koper een lagere prijs betaald. Je commissie wordt dan automatisch ook lager, want natuurlijk logisch is.

Een andere reden kan zijn dat er ook een andere affiliate betrokken was. Er was dan nog een andere cookie gevonden bij de koper op zijn computer. De commissie wordt dan in tweeën gesplitst.

Vanaf welke leeftijd kan ik affiliate worden bij PayPro?

Je kunt vanaf je 16e affiliate worden bij PayPro.

Zelfs met toestemming van je ouders keurt PayPro affiliates die jonger dan 16 zijn niet goed.

Hoe kun je je saldo van PayPro laten uitbetalen?

Wanneer je bent ingelogd klik je in het linkermenu op “Rekening“. Daar zie je “Opneembaar saldo” staan. Hieronder staat in het blauw “Nieuwe opname”. Als je hierop klikt kun je het bedrag invoeren dat je wilt opnemen.

Zodra je je wachtwoord hebt ingevoerd en op “Opnemen” hebt geklikt zal het geld overgeboekt worden naar je rekening. 

Je kunt op deze pagina ook een automatische opname instellen. Klik hiervoor rechtsboven op ‘Opname instellingen’. Je kunt hier kiezen voor een wekelijkse, dagelijks of maandelijkse uitbetaling van je saldo.

Let op! Een opname onder de € 100 kost €5.

We streven ernaar om je uitbetaling binnen 2 werkdagen te hebben verwerkt. 

Het is alleen mogelijk om uitbetalingen te doen op het moment dat je account goedgekeurd is.

Hoe kan ik meer commissies verdienen?

Kies een product uit bij de Affiliate Campagnes waar jij al het een en ander over weet. Op die manier kun je hier leuke content over maken, denk aan teksten, plaatjes en filmpjes.

Door je kennis hierover te delen op bijvoorbeeld social media, kun je andere mensen nieuwsgierig maken en willen ze er meer over weten. Door dan je affiliate link met ze te delen kun je ervoor zorgen dat ze het product aanschaffen via jouw link en ontvang jij je vergoeding.

Is affiliate marketing passief inkomen?

Ja en nee.

Het is passief omdat als je eenmaal iets hebt opgezet dat loopt, dan hoef je er niet constant actief aan te werken. Je kunt bijvoorbeeld commissies verdienen terwijl je slaapt, op school zit of op vakantie bent.

Maar je zult er natuurlijk wel eerst wat voor moeten doen. Bijvoorbeeld een website maken en hier blogs op posten. Eigen teksten schrijven. Relevante foto’s en video’s toevoegen. Ervoor zorgen dat je website gevonden wordt met zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Of maak een social media account aan die jij dagelijks bijhoudt. Oftewel: je hebt er wel wat werk aan.

Maar hoe erg is het om te werken als het je ook geld oplevert?

En zelfs geld kan opleveren terwijl je er dus op dat moment niet actief aan werkt en dat noem je dus passief inkomen.

Je kunt het vergelijken met een webshop: daar steek je in het begin heel veel tijd in om hem op te zetten en de marketing en op een gegeven moment dan loopt het. De orders stromen binnen en je hoeft alleen nog maar te zorgen dat de mensen hun pakketje krijgen.

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat jij de verwerking niet hoeft te doen, jij hoeft slechts door te verwijzen naar de beste, leukste of lucratiefste affiliate programma’s en hiermee geld te verdienen.

Plaats een reactie