Snelstart Affiliate stappenplan

Leuk dat je mijn snelstart affiliate stappenplan bekijkt. In dit stappenplan leer ik jou in slechts een paar stappen de basis van wat mij betreft alle stappen die jij moet leren om succesvol te worden met affiliate marketing.

 1. Kies een niche

  De eerste stap (het kiezen van een niche) is een belangrijke want je gaat komende tijd veel tijd spenderen met dit onderwerp. Het kiezen van een goede niche is dus erg belangrijk.

  Heb je hier wat hulp bij nodig?

 2. Doe onderzoek

  Om te bepalen of je niche wel een goede is, is de volgende stap het doen van onderzoek. Dit houdt in dat je gaat kijken of er uberhaupt wel gezocht wordt op je onderwerp. Is er wel behoefte aan? En zijn er wel producten die je kunt promoten?

  Dit onderzoek valt op te splitsen in twee gedeelten:

  A. Het zoekwoordenonderzoek
  Hierbij focus je op de zoekwoorden omtrent je onderwerp. Hoe vaak wordt er op je onderwerp gezocht in Google? En welke andere zoektermen worden veel gebruikt?

  Hulp bij nodig? Ik heb een handboek zoekwoordenonderzoek geschreven.

  B. Productonderzoek
  Bij het productonderzoek focus je op de te promoten producten voor je niche. Zorg ervoor dat de producten die jij wilt gaan promoten zo dicht mogelijk bij je onderwerp liggen, maar ook dat hier natuurlijk vraag naar is en een leuke vergoeding.

  Mijn tip: kies voor producten met een vergoeding van minimaal 5%. Maar soms ontkom je niet aan lagere vergoedingen, bijvoorbeeld via het affiliate programma van Bol.com.

 3. Maak een website

  Mijn favoriete manier van websites maken is met WordPress. WordPress is volledig gratis te gebruiken en is eenvoudig uit te breiden met een mooi thema en handige plugins.

  In 2020 heb ik vrijwel al mijn (affiliate) sites gemaakt met het thema GeneratePress Premium. Deze is slechts $49 en razendsnel.

  >> Ga naar GeneratePress premium

  Webhosting en domeinnaam
  En je hebt natuurlijk een domeinnaam en hosting nodig, want je website moet ergens komen te staan. Hiervoor maak ik altijd gebruik van Cloud86. Deze helden uit Leeuwarden hebben echt de beste service in Nederland, maar ook de snelste servers.

  Met het Managed WordPress pakket is je WordPress website echt razendsnel!

  >> Ga naar Cloud86

 4. Maak goede content

  Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar dit is echt wel een hele belangrijke. Want alleen met goede content zul jij bezoekers op je website krijgen.

  Een paar stelregels:
  – Schrijf artikelen van minimaal 300-500 woorden
  – Schrijf een paar killer pagina’s van 1000-2000 woorden
  – Maak een kennisbank
  – Zorg er uiteraard voor dat je artikelen ook SEO (zoekmachine optimalisatie) geoptimaliseerd zijn.
  – Voeg plaatjes en andere rich media toe (zoals Youtube filmpjes)

 5. Vraag feedback

  Laat je vrienden, familie en kennissen naar je site kijken en vraag feedback.

  Maar je kunt mij ook om feedback vragen via mijn affiliate coaching. Ik help je graag!