Wat is Passief Inkomen? De betekenis, mijn uitleg en 10 voorbeelden

Wat tof dat je benieuwd bent naar een passief inkomen genereren. Waarschijnlijk heeft een vriend of vriendin je getipt over deze manier van geld verdienen, ben je nieuwsgierig geworden en op zoek gegaan naar meer informatie.

Passief inkomen is de ideale manier om geld te verdienen voor mensen die niet van een 9-5 baan houden of gewoon graag wat meer vrijheid in hun leven willen hebben.

Een passief inkomen genereren is een mooie oplossing om minder te werken, maar meer geld te verdienen terwijl je slaapt. Natuurlijk klinkt dit te mooi om waar te zijn en dat is het soms ook wel hoor… lees hier onder verder hoe dit werkt en of het wat voor jou is..

Inhoudsopgave
Wat is passief inkomen?
Betekenis passief inkomen
Passief inkomen verdienen – 10 voorbeelden
1. Passief inkomen genereren met affiliate marketing
2. Beleggen in crypto currencies
3. Dropshipping
4. Beleggen in aandelen
5. Webshop starten
6. Investeren in digitaal vastgoed
7. Youtube video’s maken
8. Boek (of ebook) schrijven
9. Online cursus maken
10. App bouwen
Mijn conclusie

Wat is passief inkomen?

Dit is een inkomen waar je niet echt meer iets voor hoeft te doen. Het blijft komen zodat dat je er actief werk in steekt.

Een normale baan moet je voor werken. Bijvoorbeeld van 9 tot 5. Je bent in die uren actief voor je baas en daar beloont hij je voor in de vorm van salaris.

Een passief inkomen verdien je zelf. Je hebt geen baas. Maar je moet het dan ook allemaal zelf doen. Een passief inkomen kun je het meest eenvoudig via internet verdienen. Sommige mensen verdienen al jaren een passief inkomen via internet. Een voorbeeld is dat je een website hebt en dat hier advertenties opstaan. Je bezoekers klikken uiteindelijk op je advertenties en hiermee verdien je geld. Terwijl je ligt te slapen of terwijl je lekker op vakantie bent.

Een voorwaarde voor een passief inkomen is wel dat je hier eerst (veel) werk in steekt. Je verdient het niet zomaar natuurlijk! Nee, meestal ben je hier toch wel weken of maanden mee bezig.. maar als je de inkomsten eenmaal komen dan zullen ze blijven komen. En hoe meer tijd jij erin steekt, hoe meer het uiteindelijk zal worden.

Helemaal passief bestaat dus niet, maar hoe meer van dit soort sites of projecten jij opzet, hoe meer geld je ermee kunt verdienen. Totdat je er op een gegeven moment zelf nauwelijks meer tijd aan hoeft te besteden!

Betekenis passief inkomen

De betekenis van een passief inkomen is een blijvend inkomen door inspanningen die je eerder hebt gedaan. Het tegenovergestelde is een actief inkomen en dat is als je voor een baas werkt. Actief werkt dus..

Passief inkomen verdienen – 10 voorbeelden

Uitleggen werkt altijd het beste met voorbeelden, dus ik heb hieronder 10 voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Passief inkomen genereren met affiliate marketing

Wellicht heb je al eens iets gehoord over affiliate marketing omdat dit toch wel de nummer 1 op het gebied van passief inkomen is.

Passief inkomen genereren met affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans product(en) en als iemand iets koopt dat jij er een commissie voor ontvangt.

Bijvoorbeeld: jij promoot een Smart TV van Coolblue op je website. Iemand komt op je site, leest je review, klikt door naar Coolblue en koopt de Smart TV. Dan krijg jij daarvoor een commissie van Coolblue, omdat ze anders wellicht die tv niet verkocht hadden. Een commissie is vaak een percentage van de verkoopprijs, maar het kan ook een vast bedrag zijn.

Ik vind affiliate marketing echt een perfecte manier om passief geld te verdienen: want je steekt eerst wat uren en inspanning in het verzinnen van een onderwerp, het bouwen van de site en het schrijven van teksten en daarna is het een kwestie van wachten totdat je eerste commissies binnenstromen.

Affiliate marketing
Affiliate marketing uitgelegd (c) de Reviewbaas

Voordelen

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je nauwelijks kosten hebt: je hebt geen voorraad (zoals bij een webshop) want je hoeft alleen voor je domeinnaam en hosting te betalen. Dit kost op jaarbasis misschien 50 euro in totaal. Dit kan uiteraard goedkoper, maar ook duurder..

Verder is het vrij eenvoudig want je hoeft alleen maar kennis te hebben over je onderwerp en een website te bouwen. Een ander voordeel is dat er geen limiet op zit. Hoe meer uren jij erin steekt, hoe succesvoller je site zal worden en hoe meer geld je ermee zult verdienen. Hier zit geen limiet op. 1.000 euro per maand? Eitje. 10.000 euro maand? Geen probleem! En nog meer is ook zeker geen rocket science!

Nadelen

Het is eenzaam.. Je besteed veel tijd achter je computer en er zijn maar weinig mensen om je heen die snappen wat je aan het doen bent. Je hebt dan ook geen collega’s.. Tuurlijk, je kunt gelijkgestemden vinden, maar een kantoor vol collega’s is ook erg leuk!

Een ander nadeel is dat je veel zult moeten schrijven. Copywriting. Heel veel content genereren. Maar schrijven kun je leren. Gewoon doen 🙂

Resources

2. Beleggen in crypto currencies

Waarschijnlijk heb jij al wel van bitcoin gehoord, maar vooral de andere crypto currencies die nog niet zo bekend zijn gaan soms keihard. Die gaan soms wel 100x over de kop. Dus als jij er vroeg bij bent en er goedkoop veel weet in te slaan, is jouw geld een paar maanden later soms wel 100x zoveel waard. Stop je er 100 euro in, dan kan dat maar zo 10.000 waard worden.

Beleggen in crypto currencies - Passief inkomen

Nou zul je misschien denken: oh dat kan toch niet? Nou ik zal je vertellen: het is mij gebeurd. Ik heb jaren geleden 1000 euro verdeeld over 10 munten, dus 100 euro per munt gekocht. En die 1.000 euro was op een gegeven moment 120.000 euro waard.

Dus hell yeah dat het mogelijk is!! En nog steeds liggen de kansen het beleggen in crypto currencies voor het oprapen.

Voordelen

Het grootste voordeel is dat je heel snel heel veel geld kunt verdienen met crypto currencies omdat deze markten zo volatiel zijn. Binnen een paar uur kun je 100% in de plus staan. En je hoeft niet eens zoveel te leggen in crypto currencies. Een lage investering kan al ruim voldoende zijn. Maar natuurlijk geldt: hoe meer hoe beter..

Nadelen

Tsja, hier moet je natuurlijk wat geld investeren, dus je zult al wel geld moeten hebben. En dat de koers volatiel kan zijn, kan ook in je nadeel werken. Je zult ook enige kennis moeten hebben, want het is vaak iets ingewikkelder dan bijvoorbeeld beleggen in aandelen omdat het een iets technischer verhaal is. Maar er zijn genoeg exchanges (beurzen) waar je verschillende crypto currencies kunt kopen. De nadelen wegen wat mij betreft niet op tegen de voordelen.

Mijn tip: verdiep je er eens een dagdeel in. In 4 uur kun je gigantisch veel leren!!

Resources

3. Dropshipping als passief inkomen

Een andere momenteel razend populaire manier van passief geld verdienen is dropshipping. Dropshipping houdt in dat je spullen verkoopt via een webshop, maar je de producten niet zelf op voorraad hebt maar rechtstreeks van de leverancier naar de klant laat verzenden. De klant betaalt bijvoorbeeld 25 euro en jij betaalt de leverancier slechts 10 euro. De winst van 15 euro is dan voor jou, want de klant rekent wel bij jou af.

Dropshipping als bron van passief inkomen
Klanten rekenen bij jou af en je leverancier stuurt de bestelling direct naar je klant

Onder jongeren is dit momenteel dé manier om geld te verdienen, maar er zijn slechts een handjevol echt succesvol mee. De bekendste is Joshua Kaats van Dropship Academy. Sinds 2017 leert Joshua zijn cursisten hoe ze succesvol een dropship winkel kunnen opzetten. Ook hier geldt weer: in het begin kost het veel inspanning maar daarna is het een kwestie van je advertenties bijhouden en zorgen dat je winst blijft maken. De meeste tijd en moeite zit in het vinden van geschikte producten, geschikte leveranciers, de webwinkel bouwen en natuurlijk met de advertenties een positieve ROI maken en behouden.

Voordelen

Het voordeel van dropshipping is dat je dit kunt doen zonder voorraad in tegenstelling tot een webshop. Bij een webshop moet je wel eigen voorraad hebben en dat is hier niet zo. Je zult dus nooit met onverkochte voorraden zitten, dus je risico is beperkt. Een ander voordeel van dropshipping is dat als je goede producten vindt, je hier heel veel geld mee kunt verdienen. Je hebt vast de advertenties of filmpjes van ferrari’s en lamborghini’s wel voorbij zien komen. Dit zijn uiteraard de meest succesvollen en dit lukt niet iedereen. Maar het ís mogelijk!

Nadelen

Er zijn momenteel heel veel mensen mee bezig. De concurrentiestrijd is dan ook groot. Regelmatig lees ik berichten dat advertentieaccounts van dropshippers worden geblokt. Dan kun je niets meer, want zonder advertenties komen er nauwelijks bezoekers. En nauwelijk bezoekers is niets verdienen. Verder kost het een aardige investering in jezelf: je zult een aantal skills moeten leren: mindset, research, geduld, webshop bouwen, marketing, advertenties en doorzettingsvermogen. Maar zijn dit skills die je al deels hebt of graag wilt leren: dan staat weinig je in de weg.

Mijn tip: kies een goed voorbeeld en laat je het door hem/haar leren. Er zijn een aantal goede coaches en mentors te vinden, maar er zijn ook een hoop goudzoekers!

En tenslotte: adverteren kost geld. Een cursus of coach kost geld. Wees dus bereid om te investeren. Je bent zo 1.000 tot 2.000 euro kwijt als je het goed wilt doen en hiermee heb je géén enkele garantie tot succes.

Resources

  • Shopify – de meest gebruikte webwinkel software.

4. Beleggen in aandelen

Kijk, beleggen in aandelen kan natuurlijk alleen als je al een beetje geld verdiend hebt. Maar juist voor die mensen is de eerste stap naar beleggen interessant. Ik ben ook begonnen met 100 euro op een beleggingsrekening. En dat langzaam opgebouwd tot ruim 60.000 euro in aandelen. Beleggen is hartstikke leuk en een beetje spannend. Want je weet natuurlijk nooit of de koers omhoog of omlaag gaat als je net een je eerste aandelen gekocht hebt.

Beleggen in aandelen

Met de corona crisis heb ik vanaf 12 maart niet verkocht, maar juist aandelen gekocht. Want dat was hét moment dat de beurzen allemaal in het rood stonden. Ik heb toen bijvoorbeeld Beyond Meat gekocht voor 75 dollar, die stond recent alweer op 163 dollar! Dat is een ruime verdubbeling!! En reken maar dat Beyond Meat de komende jaren door het dak gaat, want ze zijn de Apple onder plant-based-vlees. En dat gaat nog veel groter worden!

Handelen in aandelen is spannend en leuk! En je kunt er een aardig zakcentje mee verdienen, als je weet wat je doet. En omdat je er niet dagelijks mee aan de slag hoeft, is het een passief inkomen. Je verdient geld terwijl je de aandelen laat staan en er niets mee doet. Easy as that. Geduld is een schone zaak bij aandelen 🙂

Voordelen

Het voordeel van beleggen in aandelen is dat je er niets voor nodig hebt, behalve een beetje geld en een computer. Nou dat heeft iedereen wel. Dus begin er aan. En stort bijvoorbeeld eens elke maand 50 of 250 euro op je beleggingsrekening. Verspreid je risico en heb geduld. Aandelen zijn perfect om passief geld te verdienen en ze leveren meer rente op dan je spaarrekening.

Nadelen

Je kunt er soms ietwat obsessief mee bezig zijn. Elke seconde kijken wat de koersen doen. Moet je al verkopen? Mijn tip: koop voor een x bedrag aandelen en spreid dit over een paar goede bedrijven. Laat het vervolgens staan en zet zeker geen app op je telefoon om het elke minuut te kunnen controleren. Anders is het ook niet heel passief meer he? Hahaha

Een ander nadeel is dat je de beurs niet kunt voorspellen. Duh!! Anders zou iedereen direct miljonair zijn. Het blijft een risico, maar deze kun je wel beperken door bijvoorbeeld voor een ETF te gaan. Dit is een groep aandelen waarmee je belegging (en dus je risico) direct gespreid is. Gaat het met één van de bedrijven slecht, dan zijn er nog meer om dit op te vangen.

Resources

5. Webshop starten

Een webshop is voor veel mensen een manier om extra geld te verdienen. Ze hebben een passie, vinden daar een bijpassend product bij, starten een webshop en verdienen geld met hun passie. Super leuk natuurlijk!!

Start je eigen webshop

Net als bij dropshipping is het belangrijk dat je de juiste producten en leveranciers vindt. Je wilt natuurlijk wel goede kwaliteit leveren en dat je klanten bij jou terugkomen en niet naar je concurrent gaan!

Ook hier geldt een investering: je zult een voorraad moeten aanleggen, er zijn wat kosten (niet veel meer van 100 euro) voor de webshop en je zult wat advertentie budget moeten hebben. Een cursus waarin alles wordt uitgelegd kan handig zijn of een coach die je gaandeweg begeleidt. Of je doet het natuurlijk volledig zelf en loopt in alle valkuilen.

Voor een passief inkomen is een webshop starten een leuke bezigheid. Regelmatig even naar het postkantoor om de pakketjes te verzenden. Contact met de leverancier over de levering van de producten. Het inpakken van je producten in een mooie verpakking. Je advertenties controleren en beheren. En natuurlijk het voldane gevoel van de sales. De mailtjes die (hopelijk) binnenstromen als je weer iets verkocht hebt.

Voordelen

Er geeft niets zoveel voldoening als beoordelingen van klanten lezen die blij zijn met je product, naast het dikke saldo op je zakelijke bankrekening van al deze verkopen natuurlijk!! Dit zijn natuurlijk de grote voordelen van het hebben van een webshop, daarnaast geeft het ook voldoening om je eigen producten op foto’s bij andere mensen op social media te zien.

Een ander voordeel is dat je van alles moet leren en doen: van productfotografie, tot productbeschrijvingen schrijven en van administratie tot marketing en technische know-how over je webshop. Dit kan overigens ook direct als nadeel gezien worden hahaha. Mijn glas is altijd halfvol…

Nadelen

Zie laatste alinea hierboven 😉
Naast de skillset die je nodig hebt, dien je zo’n 500 tot 2.000 euro te investeren in je voorraad, software en marketingbudget. Verder ligt het natuurlijk maar net aan je product of je er succesvol mee wordt. Maar er is genoeg ruimte voor meerdere webshops, dus klanten zul je altijd wel krijgen. Zorg ten alle tijde dat ze tevreden zijn!

Resources

6. Investeren in digitaal vastgoed

Naast investeren in vastgoed (fysiek) kun je ook investeren in digitaal vastgoed. Dit is ‘bezit’ op internet, digitaal. Dus bijvoorbeeld een website, domeinnaam, webshop of social media account. In elk geval een digitaal object wat je een passief inkomen kan opleveren.

Digitaal vastgoed kun je natuurlijk zelf creëren, maar je kunt het ook opkopen via websites als Sitedeals.nl en Flippa.com. Vooral het opkopen van bestaande websites kan leuk geld opleveren, want er staat al content op en je hoeft het alleen maar te onderhouden. Je verdient dan geld door er advertenties, affiliate marketing of advertorials op te zetten.

Een andere winstgevende manier van digitaal vastgoed is de handel in domeinnamen. Ook hier hou ik mezelf regelmatig mee bezig, omdat dit behoorlijk winstgevend is. Wel is bepaalde kennis hierover noodzakelijk, want niet elke domeinnaam is (veel) geld waard.

Tenslotte valt er ook geld te verdienen met het beheren van social media accounts. Je kent vast de verhalen van mensen die een account voor hun hond of kat hebben en hiermee een leuk zakcentje verdienen. Niet alleen huisdieren, maar ook accounts met mooie fotografie of memes zijn soms razend populair en door middel van ads ook flink winstgevend.

Voordelen

Je kunt heel eenvoudig websites, domeinnamen, webshops of social media accounts opkopen. Ook hier geldt dat de investering vrij laag kan zijn. Het scheelt veel tijd en werk om zelf iets op te zetten en een bestaande site heeft vaak al bezoekers.

Nadelen

Het is erg belangrijk dat je goed onderzoek doet voor je iets koopt. Vraag bijvoorbeeld naar de statistieken en of het object al winst maakt. Verkopers zijn vaak wat rooskleuriger dan de werkelijkheid, dus wees sceptisch. Vraag goed door naar cijfers.

Een ander nadeel is dat je er toch wel wat verstand van moet hebben voor je iets koopt. Als jij nog nooit een website hebt gemaakt of bijgehouden, dan zou ik je niet aanraden om een website te kopen. Idem. voor domeinnamen of social media accounts.

Resources

  • Sitedeals – marktplaats voor koop en verkoop van digitale goederen zoals websites en domeinen.
  • Flippa – zelfde als hierboven, maar dan in het Engels en dus internationaal en groter.

7. Youtube video’s maken

Zoals je ongetwijfeld gemerkt hebt is Youtube heel erg populair, onder jongeren zelfs populairder dan TV kijken of Netflix. Dit komt omdat er zoveel goede content is. Er zijn gigantisch veel “creators” of “Youtubers” ofwel mensen die toffe filmpjes maken.

Youtube videos maken

Je kunt met Youtube namelijk ook een goede boterham verdienen. Gemiddeld levert 1.000 views ongeveer z’n 2 euro op aan advertentie geld op. Hoe meer filmpjes je maakt, hoe meer views je krijgt en dus hoe meer geld.

Interessante en leuke filmpjes maken kan heel eenvoudig zijn, kijk maar eens naar de funny video’s. Vaak zijn dit compilatie filmpjes van allerlei verschillende filmpjes op een leuke manier in elkaar gemonteerd. Dit soort video’s wordt enorm veel bekeken. Maar ook filmpjes met songteksten, kanalen waarin dingen worden uitgelegd of mensen uitgedaagd zijn erg populair. Zelfs een filmpjes met 1 uur aan treinen uit Californië is 57 miljoen keer bekeken. Reken maar eens uit wat dat filmpje oplevert (1000 views * 2 euro). Dus waar wacht je op? Pak je camera en begin met filmen!

Voordelen

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone met camera, dus het filmen is niet het moeilijkste. Zelfs kinderen van 4-5 snappen hoe ze moeten filmen en kunnen filmpjes maken. De drempel is erg laag. Een ander voordeel is dat het gratis is om filmpjes te uploaden. Er zijn (afgezien van productiekosten, maar hoe duur wil je het maken) geen kosten!

Als je een beetje populair bent kun je goed geld verdienen en omdat de filmpjes door de tijd steeds ouder worden maar nog steeds bekeken kunnen worden zijn ze de perfecte bron van passief inkomen.

Nadelen

Natuurlijk is niet iedereen succesvol. En lang niet elke Youtuber wordt slapend rijk. Maar met enige creativiteit kun je al snel een hoop mensen bereiken. Geld verdienen met Youtube vergt doorzettingsvermogen en discipline. Uiteindelijk zul je er steeds beter in worden en steeds beter leren wat je kijkers leuk vinden.

Resources

8. Boek (of ebook) schrijven voor een passief inkomen

Het schrijven van een boek (of ebook) met jouw kennis over een bepaald onderwerp kan je ook passief inkomen opleveren. Het vergt een tijdsinvestering, want het schrijven van een boek doe je niet in een middag. Maar als het boek uiteindelijk klaar is, dan kun je deze tot in den treure blijven verkopen. Of wel passieve boek verkopen. Mooi toch?

Schrijf een boek als passief inkomen en deel je ervaringen
Deel je ervaringen door het schrijven van een boek

Dit werkt natuurlijk ook met ebooks, deze zou je kunnen verkopen op je eigen website maar ook op bijvoorbeeld Amazon of Bol.com. Zelfs een ebook kun je als boek laten printen en verspreiden via je website.

Voordelen

De investering om een boek (of ebook) te schrijven is qua kosten erg laag, de enige investering is tijd. Het voordeel is dat iedereen wel tijd heeft. Tijd kun je namelijk maken. Dus schrijf bijvoorbeeld elke maand 1 hoofdstuk, dan heb je na 1 jaar een compleet boek met 12 hoofdstukken. Verder kost het ook niets om een ebook te maken en een boek laten drukken kan al voor een paar euro per boek.

Een ander voordeel is dat jij volledig kunt bepalen waar het boek over gaat. Zelfs de vormgeving met foto’s of plaatjes mag je bepalen. Heb jij een passie voor koken? Schrijf je eigen kookboek. Heb jij een passie voor tuinieren? Maak een boek over tuinieren. Of ben jij dol op paarden? Misschien maak je dan wel een mooi boek met paardenfotografie!

Tenslotte: hoe gaaf is het om je eigen boek in de kast te hebben staan? Of om die aan vrienden en familie te geven? Ik kan je vertellen dat dat voor mij een droom is en dat ik die ga waarmaken. Misschien komend jaar nog niet, of komende jaren: maar dat boek gaat er komen! Ik zie het namelijk al voor me, dus ga ik het doen en dus komt dat boek er.

Nadelen

Het nadeel is weer de tijdsinvestering: het kan wel even duren voor je een goed boek hebt geschreven. En het is natuurlijk belangrijk dat je geen spel- of taalfouten maakt, dat staat niet zo professioneel.

Resources

  • Pumbo.nl – Breng een boek in eigen beheer uit

9. Online cursus maken

Jaa, maak een cursus net zoals Moosty! Enorme inkomsten en super leuk om te doen. Nee, serieus: het is echt leuk om te doen. Enorme inkomsten valt nog wel mee. Maar het voordeel van een online cursus is dat het ook weer op de lange termijn een vorm van passief inkomen is. Een online cursus verkopen is ook een soort digitaal vastgoed.

Heb jij een passie voor een onderwerp? Bundel dit in een aantal ijzersterke kennis video’s en verkoop dit via je website.

Voordelen

Je kunt lang profiteren van een online cursus verkopen omdat je er nauwelijks werk meer aan hebt. Behalve de noodzakelijke ontwikkelingen of updates doorvoeren, hoef je er niets aan te doen.

Met een beetje goede marketing kun je er heel veel van verkopen en dus veel mensen blij maken met je content. En daar wordt jouw portemonnee weer blij van want je passieve inkomen stijgt met elke verkoop.

Nadelen

Wat ik zelf als nadeel ervaarde, was dat ik niet goed wist welke software ik nodig had. En de investering in die software vond ik lastig. Maar laat dit je niet tegenhouden om te beginnen, het opnemen van je content kan gratis want er is geen speciale software voor nodig. Ok, een goede microfoon kan handig zijn maar de oordopjes + microfoon van je iPhone voldoen ook prima! Wil je het wat professioneler doen, kies dan voor een goede microfoon. En de software waar je je online cursus op aanbied, maar ook dit kan gewoon op een gratis WordPress website.

Resources

10. App bouwen

Ok, ik besef me dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar het bouwen van een app kan je ook een geweldig passief inkomen opleveren. De reden hiervoor is dat iedereen continue op zijn telefoon zit en constant apps download. Hoeveel apps heb jij op je telefoon staan?

Bouw een killer app

Apps kunnen gratis en betaald zijn, maar met beide valt geld te verdienen. De gratis apps zijn vaak voorzien van advertenties en hier valt ook grof geld mee te verdienen. Vooral gratis spelletjes zijn populair, maar ook handige apps zoals calculator, weer apps en notitie of to-do apps. Indien jij een killer app weet te maken, dan kan dit heel snel voor heel veel passieve inkomsten zorgen.

Voordelen

Het bouwen van een app is goedkoop, de kosten zitten hem slechts in een eenmalige fee voor toelating tot een app store en wat hosting. En natuurlijk een kennis en tijdsinvestering.

Nadelen

Het nadeel is dat niet iedereen een app kan maken. Het vergt nogal wat technische kennis. Verder verdien je natuurlijk pas geld met een goede app die ook daadwerkelijk gedownload en gebruikt wordt. Hiervoor is ook marketing nodig.

Resources

Soofos – zelf een iOS app maken

Mijn conclusie over een passief inkomen genereren

Zo.. 10 voorbeelden van een passief inkomen generen. Zoals je ziet is het eenvoudig om even 10 voorbeelden uit de mouw te schudden, ik zou er zo 100 van kunnen maken..

We leven in een tijd waarin het genereren van geld online vrij eenvoudig is. Eén van mijn regels is: kies één ding uit en wordt daar zeer goed in. Master het. En dan kun je verder met andere dingen. Dat is hier ook zo: kies 1 manier uit en master die. Become the expert in it. The go-to guy or girl. Passief inkomen anno 2020: ja het is nog steeds mogelijk. Makkelijk zelfs.

Ik ben benieuwd wat je ervan vond en of jij nog meer manieren weet te bedenken. Als je vragen hebt, dan kun je altijd even contact met me opnemen en dan help ik je er graag mee!

Plaats een reactie